Frumusete & Ingrijire

#sfauri epilare #epilator #epilare

Ce sa faci pentru o epilare mai putin dureroasa?

Cand ai folosit ultima data un epilator de indepartarea parului? Te-a durut? Vrei sa afli cum poti diminua aceasta durere pentru a te bucura pe deplin de rezultatul final, de dupa epilare? Atunci citeste in continuare cateva sfaturi practice.

Cat de tare doare cand folosesti un epilator pentru indepartarea parului?

Utilizarea unui aparat de epilare poate fi incredibil de dureroasa. Epilatorul smulge mai multe fire de par direct din radacina, iar acest lucru nu este deloc placut. Toleranta la durere variaza de la o persoana la alta, dar de cele mai multe ori epilarea este vazuta fiind infricosatoare si dureroasa.

Iata cateva sfaturi de pus in practica pentru mai putina durere.

Epileaza-te imediat dupa baie

Baile sau dusurile calde inmoaie firul de par si deschid porii. De aceea, este mai putin dureros sa te epilezi dupa dus sau baie. In plus, pot sa te epilezi direct la dus, iar acest lucru iti va permite sa scapi mai usor de parul rezultat.

Epilator Philips Satinelle Advanced BRE640/00, Alb, cap de epilare faciala = 446 lei

Folosete un epilator umed/ uscat (wet and dry)

Aceste epilatoare wet and dry prezinta avantajul de a putea fi utilizate in conditii de siguranta direct la dus, ceea ce este grozav. Sunt waterproof si te ajuta sa cureti mai usor parul. Exista modele special create pentru a putea fi usor de transportat in calatorii, iar unele se livreaza cu cap de epilare multifunctional - pentru epilarea faciala, ingrijire corporala etc .

Intinde pielea

Atunci cand folosesti epilatorul pentru ingrijire personala asigura-te ca acesta trece peste o suprafata cat mai plana, pentru a putea trage eficient firele de par. Sfatul acesta este util mai ales pentru zona axilei si pentru coapse. Daca epilatorul reuseste sa traga din prima firele de par inestetice, automat nu va mai fi nevoie sa repeti miscarea si durerea va fi mult diminuata.

 

Epilatoare ipl cu lumina intens pulsata pentru fata si corp Remington LIGHT Pro IPL6500 = 762 lei

Exfoliaza

Inainte cu cateva zile de a te epila, indeparteaza pielea moarta si orice fir de par crescut sub piele. Exfolierea este de altfel benefica si la cateva zile dupa epilare, pentru a preveni cresterea firelor sub piele. Pentru asta adauga putin zahar brun in gelul de dus si foloseste-l asa pe zona respectiva.

 

Epilatoare IPL Remington IPL6250, 5 setari (Alb) = 783 lei

Foloseste o crema hidratanta

Daca pielea ta este foarte sensibila, foloseste o crema de hidratare imediat dupa epilare. Nu vei mai simti durerea la fel de acut. Aceasta este o optiune buna pentru zonele foarte sensibile pe care le epilezi, cum ar fi axila.

Daca ai dureri dupa epilare, pune imediat o compresa rece sau un pachet de gheata pe zona, pentru a amorti pielea. Exista de asemenea mai multe lotiuni antiseptice care pot reduce durerea dupa epilare.

 

Epilator Braun Silk-epil 5 Young Beauty SE 5329 = 280 lei; disponibil si pentru seturi cadou

Dupa epilare, asteapta 6 ore inainte de a consuma cafea

Poate parea ciudat, dar cofeina intensifica senzatia de durere.

Epileaza-te dupa menstruatie

Studiile arata ca epilarea este mai dureroasa in timpul menstruatiei. Multe femei spun ca isi simt corpul mult mai sensibil la dureri externe inainte de menstruatie. Alte fete raporteaza o sensibilitate scazuta in timpul ovulatiei, datorita cresterii hormonilor. Dar tu ai putea sa descoperi un mod propriu in care esti mai vulnerabila pe parcursul unui ciclu menstrual.

 

Epilator Panasonic ES-ED20-V503, Wet & Dry, 48 pensete wetdry albmov, Lavabil, LED= 242 lei

Ia un analgezic usor, inainte cu 30 de minute de a te epila

O ultima optiune pentru tine ca sa rezisti cat mai bine durerii din timpul epilarii este sa iei un medicament usor, care se elibereaza fara prescriptie medicala. Atentie insa: nu este recomandat sa faci acest lucru de fiecare data cand te epilezi. Daca in continuare ajungi la concluzia ca nu suporti eliminarea parului cu un epilator, atunci testeaza o metoda diferita. Aparate de ras cu perie pentru curatare, cremele depilatoare si indepartarea parului cu laser sunt toate optiuni mult mai putin dureroase.

Pentru mai multe oferte la telefoane mobile, aparate de ras electrice, uscator de par si statii de calcat vizitati magazinul evoMAG.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare