Frumusete & Ingrijire

#ochi #boli #culoarea ochilor #mostenire genetica #rezistenta stres #rezistenta durere

Ce lucruri uimitoare dezvaluie culoarea ochilor despre tine

Culoarea ochilor indica masura in care femeile sunt rezistente la durere si stres, sustin cercetatorii Universitatii din Pittsburgh. Un studiu recent desfasurat de oamenii de stiinta a indicat ca femeile cu ochi de anumite nuante suporta mai bine durerea. Vezi ce alte secrete dezvaluie culoarea ochilor tai!

Ochii verzi si albastri

58 de femei gravide au fost tinute sub observatie de catre cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh. Dintre acestea, cele cu ochi de nuante deschise, verzi sau albastri, au manifestat o rezistenta sporita la durere in timpul nasterii, a anuntat Inna Belfer, profesor de anesteziologie in cadrul institutiei.

Rezultatele mai arata si ca femeile cu ochi deschisi la culoare inregistreaza si un procent scazut al cazurilor de depresie post-natala. Secretul pare sa stea in mostenirea genetica, una dintre gene, denumita NCX-4 si responsabila pentru ochii de nuante inchise, influentand sensibilitatea persoanei la durere.

Un studiu din 2011 efectuat pe populatia din Lazio si Sardinia a indicat o incidenta crescuta a cazurilor de diabet insulino-dependent la persoanele cu ochi albastri: 21%, fata de rata normala de 9% intalnita la restul populatiei. Cu toate acestea, cei cu ochi albastri par sa aiba abilitatea de a invata si retine mai repede decat restul persoanelor.

Tot persoanele cu ochi albastri par sa aiba si un singur stramos comun, considera specialistii Universitatii din Copenhaga. Conform acestora, mutatia care a dus la aparitia ochilor albastri s-a petrecut acum 6.000 sau 10.000 de ani, undeva in regiunea tarmului Marii Negre.

Posesorii de ochi albastri pot vedea mai bine in penumbra, dar spre batranete risca sa isi piarda vederea.

Ochii caprui

Melanina, responsabila pentru determinarea culorii inchise a ochilor, ii transforma pe posesorii de ochi caprui sau negri in buni sportivi si consumatori de cantitati reduse de alcool.

Melanina influenteaza pozitiv viteza de reactie a persoanelor cu nuante inchise ale irisului si limiteaza consumul de alcool, in comparatie cu posesorii de ochi albastri sau verzi.

Un studiu efectuat in urma cu patru ani in Cehia a aratat ca, spre deosebire de barbatii cu ochi albastri, posesorii de ochi caprui au tendinta de a avea un comportament posesiv. In 2006, studii efectuate in Germania au aratat, de asemenea, ca majoritatea copiilor cu ochi albastri sunt inhibati de prezenta altor copii.

Sursa foto: promdaysecrets.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare