Frumusete & Ingrijire

#epilare definitiva #avantaje epilare definitiva #efecte epilare definitiva

Ce implica epilarea definitiva

Viata unei femei ar fi mult mai usoara daca n-ar mai trebui sa duca grija parului nedorit, care reprezinta nu numai o grija, ci si resurse financiare si de timp.

Epilarea definitiva cu laser este, asadar, o alegere din ce in ce mai des intalnita nu numai in randul femeilor, cat si al barbatilor, la nivel mondial, pentru ca ofera avantajul de a scapa, fara prea multe batai de cap, de parul existent.

Ce implica epilarea definitiva cu laser?

in cazul in care nu stiati, ne nastem cu aproximativ 5 milioane de foliculi pilosi. Odata cu intrarea in pubertate, din cauza hormonilor, o parte dintre acesti foliculi produc acele fire de par pigmentate si foarte groase, respectiv surplusul de par cu care vom avea de furca tot restul vietii.

Daca celelalte metode de epilare clasica nu fac decat sa extraga firele de par din derm, epilarea definitiva se bazeaza tocmai pe distrugerea radacinilor firelor de par, astfel incat ele sa nu mai creasca. Aparatele profesionale, ce folosesc diferite tipuri de laser, au capacitatea de a patrunde in profunzimea pielii si de a tinti foliculii de par fara a deteriora tesutul cutanat. Asadar, o astfel de metoda este sigura, precisa si, bineinteles, eficienta pe termen lung.

Pregatirea pentru epilarea definitiva

Nu folosi crema depilatoare, ceara sau aparat electric de epilat cel putin trei saptamani inainte. Aceste metode de epilat subtiaza radacina firului de par pe care laserul o tinteste si astfel procedura devine ineficienta.

Asteapta sa treaca cel putin doua saptamani de la incheierea unui tratament cu antibiotice si cel putin o luna de la incheierea unui tratament cu retinoizi, peelinguri chimice, dermabraziune sau tratament cu alt tip de laser. Este foarte important ca medicul care va efectua procedura de epilare sa fie la curent cu istoricul tau.

Cum functioneaza epilarea definitiva cu laser?

Laserul emite un fascicul de lumina concentrat, cu o lungime de unda mare (diferita de la un laser la altul), care patrunde in dermul profund. Aceasta energie luminoasa tinteste foliculul de par, fiind, practic, absorbita de acesta. Radacina este distrusa, iar, astfel, activitatea firelor de par este stopata.

Alegerea lungimii de unda a laserului, cat si numarul de sedinte necesare pentru eliminarea parului depinde, in primul rand, de conditia pielii si a folicului de par. Exista pana la 6 fototipuri de piele, de la deschis la inchis, care determina tipul tratamentului ce poate fi urmat. Atat analiza fototipului propriu, cat si alegerea laserului si determinarea numarului de sedinte se face impreuna cu medicul dermatolog sau un cosmetician specializat.

In clinica DermaCare, planul de tratament pentru epilarea definitiva se realizeaza de catre un medic specializat pe acest tip de tehnologie in cadrul unei consultatii gratuite.

Asadar, daca si tu te gandesti sa renunti la metodele clasice de epilare, te asteptam in clinica noastra pentru a beneficia de sfatul expertilor nostri si pentru a obtine rezultate rapide.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului