Frumusete & Ingrijire

#sebum #acnee #ten gras #acnee adulti

Cauze "ascunse" ale acneei la adulti

Chiar daca ai depasit perioada adolescentei, asta nu inseamna ca vei avea o piele frumoasa si luminoasa tot timpul. De fapt, si la maturitate te poti confrunta cu acneea. Schimbarile hormonale, stresul, machiajul abundent sau alimentatia nesanatoase sunt doar cativa dintre factorii care pot duce la aparitia acneei la adulti.
 

Telefonul mobil


Potrivit unui studiu recent, 95% dintre telefoanele mobile contin germeni care pot cauza infectii. Folosirea telefoanelor mobile infectate poate duce astfel la aparitia acneei. Atunci cand telefonul se freaca de obraz poate irita porii, ducand la inflamatii .

Curata frecvent telefonul mobil cu o solutie dezinfectanta. De asemenea, poti folosi si casti, in special daca folosesti telefonul mobil foarte mult. In acest fel vei evita apropierea de fata.

Remedii naturale de tratare a acneei
 

Produsele cosmetice de par
 

Cosurile care apar pe frunte, fosrte aproape de firele de par pot fi cauzate de ingredientele dure din anumite produse cosmetice pentru par. Produsele cosmetice pentru par sunt concepute pentru a curata firul de par. Aplicate din greseala pe fata pot irita porii, ducand la inflamatii severe.

Este astfel indicat sa iti speli fata foarte bine dupa ce te-ai samponat sau ai folosit alte produse pentru par. De asemenea, mai poti aplica pe frunte si lotiuni tonice cu alcool, care sa dezinfecteze zona.
 

Kilogramele in plus


Istoria medicala a familiei tale poate avea un rol foarte important in schimbarile prin care trece pielea ta. Acumularea de kilograme in plus, la fel ca si slabire brusca, produce un dezechilibru al nivelului de hormoni din organism. Printre hormoni raspunzatori de aparitia cosurilor se numara cortizolul si androgenul.

Atunci cand nivelul unui hormon creste sau scade si alti hormoni sunt implicati in acest proces. Aceste schimbari duc la crestrea productiei de ulei din piele.
 

Stresul


Stresul mareste productia de cortizol, un hormon care agraveaza acneea. De altfel, stresul deregleaza functionarea coresta a tuturor hormonilor. Astfel nici pielea ta nu va arata mai bine.
 

Machiajul


Esti tentat sa iti acoperi cosurile cu produse de machiaj , insa este cel mai grav lucru pe care il poti face pentru pielea ta. Fondurile de ten sau pudrele infunda porii, iar produsele pe baza de ulei fac ca tenul sa secrete si mai multe grasimi. Toti acesti factori duc la agravarea acneei.
 

Medicamentele


Anumite medicamente pot cauza aparitia acneei sau pot agrava situatia deja existenta. Vitaminele sunt in general suplimente benefice pentru organismul uman. In exces insa, vitamine precum B1, B6 sau B12, pot duce la aparitia de cosuri.
 

Dieta


In special pentru persoanele sensibile la insulina, dietele bogate in carbohidrati rafinati si zaharuri agraveaza acneea. Evita astfel de produse si adopta o alimentatie sanatoasa , cu fructe si legume proaspete.
 

Transpiratia


Sportul este extrem de benefic pentru pielea ta. Stimuleaza circulatia sangelului, care calmeaza inflamatiile. Transpiratia poate insa duce la infectarea pielii. Inainte de a merge la sala de sport , indeparteaza de pe piele orice urma de machiaj sau alte substante care pot patrunde prin pori.

Dupa sport spala bine fata si aplica lotiuni tonice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare