Frumusete & Ingrijire

# rejuvenare faciala #lifting #tratament

Cand ai nevoie de lifting facial si cum il faci fara sa ajungi la… cutit

Pentru multi ani, procedurile de lifting facial erau asociate cu interventii estetice chirurgicale. Privite chiar cu suspiciune, acestea erau considerate adesea prea invazive. Din fericire, tehnologia in domeniul dermatologiei si medicinii estetice a evoluat rapid, iar astazi ne putem bucura de lifting non-invaziv in cateva zeci de minute, fara anestezie si cu rezultate vizibile.

 

Desi multi cred ca liftingul ar trebui facut undeva dupa 50 de ani, de fapt, chiar de la 20 de ani productia de colagen, responsabil cu oferirea pielii a retelei structurale, incepe sa se diminueze, favorizand astfel aparitia de riduri. Mai mult, exista din ce in ce mai multi factori de mediu, la care se adauga stresul, care au un efect deloc placut asupra aspectului tenului. In plus, elastina, proteina ce ofera elasticitate pielii, incepe si ea sa se deterioreze. Daca adaugam si lumina UV, fumatul si expresiile faciale, ridurile incep sa se formeze de timpuriu si, prin urmare, de multe ori, liftingul facial este necesar cu mult inainte de 40-50 de ani.

Intre lifting, mezoterapie si peelinguri

Tratamentele de lifting facial non-invaziv, din ce in ce mai populare si la noi, se efectueaz saptamanal sau la interval de maxim 10 zile intre sedinte. Majoritatea pacientilor necesita 6-8 tratamente pe zona, insa numarul si frecventa acestora, precum si efectele depind foarte mult de aparatura folosita, de tehnica specialistului si de cat de mult contribuie pacienta cu propria rutina de ingrijire la mentinerea efectelor liftingurilor faciale.

De exemplu, tratamentul de rejuvenare cutanata cu Venus Legacy, pe care il folosim in clinica noastra, dureaza intre 15 si 30 de minute, in functie de zona, iar media tratamentelor este de maximum 8 sedinte pentru o zona tratata. Acest lucru pentru ca aparatul folosit dispune de cea mai avansata tehnologie pentru tratemente de rejuvenare faciala, adica puterea radiofrecventei multipolare, amplificata de campurile electro-magnetice pulsate. Acestea intensifica sinteza de colagen si obtinem astfel un lifting-facial, o piele mai ferma si mai luminoasa, a precizat Alexandra Crasmaru, fondator Illuma Clinique.

Potrivit acesteia, rezultatele unui astfel de tratament se traduc in reducerea ridurilor, netezirea pielii fetei, gatului si a decolteului, tratarea barbiei duble, iar toate acestea, fara durere si fara timp de recuperare. Exista, desigur, mai multe procedee care pot spori aceste efecte.

Putem spori productia de colagen cu ajutorul unul protocol mai complex, ce va avea un efect sinergic. O terapie ce poate ajuta in acest sens este  mezoterapia injectabila, o procedura ce are rolul de a introduce in derm acid hialuronic, aminoacizi, vitamine sau antioxidanti, hidratand si stimuland productia de fibroblasti. Totodata, putem apela la proceduri ce provoaca o exfoliere a stratului superficial al epidermului pentru a stimula productia de colagen. O astfel de procedura este reprezentata de peelingurile chimice, a explicat Alexandra Crasmaru.

Un stil de viata care previne semnele imbatranirii

Putem sa ajutam la prevenirea ridurilor sau sa evitam accentuarea acestora prin cativa pasi simpli, sustine specialistul. Prin adoptarea unor comportamente simple, la indemana tuturor. Acestea includ:

evitarea expunerii la razele ultraviolete, care se poate realiza cu usurinta prin folosirea pe tot parcursul anului a unor creme fotoprotectoare cu SPF minim 30, impotriva UVA si UVB, infrarosu si lumina albastra

  • evitarea obiceiurilor nocive cum ar fi fumatul si consumul de alcool;
  • mentinerea sanatatii prin curatarea zilnica si viguroasa pentru inlaturarea reziduurilor depuse pe suprafata pielii;
  • exfolierea periodica pentru curatare profunda si stimularea vascularizatiei, regenerarii epidermului si productiei de colagen;
  • hidratarea pielii uscate, ideal combinata cu produse cu proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului