Frumusete & Ingrijire

#anticorpi #botox #frumusete #imunitate #tratamente cu botox

Botoxul nu mai este eficient: pacientii dezvolta anticorpi!

Femeile dependente de tratamentele cu botox pentru a-si pastra tineretea si a-si mentine vitalitatea pe chip ar putea sa arunce cu banii pe fereastra, intrucat corpul lor devine imun la injectiile cu toxina botulinica, avertizeaza cercetatorii. Ei spun ca unele paciente au dezvoltat anticorpi la anumite tipuri de tratament, ceea ce face chiar ca botoxul sa nu mai functioneze in cazul lor.

O cercetare efectuata de specialistii germani, publicata in "Journal of Neural Transmission" si citata de Daily Mail, a descoperit ca unul din 200 de utilizatori ai botoxului dezvolta anticorpi, ceea ce face ca tratamentul sa fie mai putin eficient si chiar sa nu mai aiba niciun efect in timp.

Totodata, pacientii care au nevoie de doze mai mari, inclusiv cei care se trateaza cu toxina botulinica din cauze medicale, cum sunt oamenii care sufera de transpiratie excesiva, risca sa nu mai raspunda la tratament.

Tratamentele faciale sunt cele mai expuse imunizarii

Cercetatorii britanici impartasesc aceeasi idee si afirma ca injectiile repetate pot declansa o imunitate din partea organismului, facand tratamentul inutil, in special in cazul injectiilor faciale.

"Se poate observa o anumita rezistenta a muschilor fetei, in ceea ce priveste pacientii care folosesc botox de peste 10 ani. In cazul lor, rezultatele nu sunt durabile, caci organismul se pare ca s-a obisnuit cu el si il recunoaste ca fiind un corp strain, eliminandu-l mai rapid", a declarat specialistul estetician doctorul Kuldeep Minocha de la clinica britanica "Absolute Aesthetics Clinic".

Botoxul, o industrie extrem de prolifica financiar

Abhilash Jain, chirurg plastician si lector medical in cadrul Universitatii Oxford, spune ca majoritatea celor care folosesc botoxul nici nu realizeaza ca ar putea deveni imuni la el. Potrivit dermatologului Nick Lowe de la Clinica Cranley din Londra, motivele pentru care pacientii devin rezistenti sunt mai multe:
"Este similar modului in care oamenii folosesc antibioticele. In timp, organismul devine imun la ele."

Industria botoxului in Marea Britanie este estimata la 18 milioane de lire sterline pe an, pacientii platind chiar si 200 de lire pentru o singura injectie.


Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare