Frumusete & Ingrijire

#ierburi #ghimbir #respiratie #alimente

Alimente care te ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare

Potrivit expertilor in sanatate dentara, respiratia urat mirositoare este una dintre cele mai frecvente probleme de care sufera cel puțin o treime dintre adulti. Si asta din cazua bacteriilor aflate in saliva. In ciuda igienei dentare bune, aceasta respiratie poate fi cauzata si de o proasta alimentatie.

Respiratia urat mirositoare apare atunci cand compusii volatili de sulf produc gaze in timpul metabolismului anumitor bacterii din gura noastra.

Daca nu te poti spala pe dinti, poti apela la unele alimente care pot neutraliza acizii care alimenteaza bacteriile si care te ajuta sa iti curati dintii.

Ghimbir

Ghimbirul este cunoscut ca un puternic antioxidant, utilizat frecvent pentru a accelera metabolismul. Dar poate fi folosit si ca remediu natural pentru a combate respiratia urat mirositoare. Pentru aceasta trebuie doar sa te clatesti cu o infuze de ghimbir facuta in casa, Trebuie doar sa toci o bucata de ghimbir, sa o amestece cu lamaie si apa calda.

Apa

Consumul de apa pentru hidratarea corpului, ajuta, de asemenea, la imbunatatirea respiratie. Apa, bauta in cantitate suficienta, functioneaza ca purificator de toxine, pe langa faptul ca o gura uscata este, de obicei, un mediu favorabil pentru bacterii si carii dentare.

Ierburi

Ierburi precum coriandrul, menta, busuioc, eucaliptul, rozmarinul si ceaiul verde ajuta la combaterea respiratiei urat mirositoare. Dupa fiecare masa, se recomanda sa mesteci cel putin una dintre aceste plante aromatice proaspete sau sa bei infuzii de ceai pentru a elimina respiratia neplacuta, evitand guma de mestecat cu zahar, care nu este buna pentru dantura si stomac.

Mere

Merele contin cantitati mari de fibre, pe langa portiile de zahar de care organismul nostru are nevoie. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Ohio, merele ajuta la eliminarea mirosurilor urate, chiar si a celor considerate a fi cele mai puternice, precum cel de usturoi sau ceapa.

Portocale

Portocala este un antioxidant foarte popular printre alimente, datorita continutului sau de vitamina C. Acelasi ingredient este responsabil pentru prevenirea reproducerii bacteriilor, pe langa imbunatatirea sanatatii gingiilor, asigurarea apei si mentinerea dintilor curati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare