Frumusete & Ingrijire

#dinti albi #fructe #cafea #ciocolata #ceai negru

Alimente care pateaza sau ingalbenesc dintii

Igiena dentara riguroasa nu este intotdeauna suficienta pentru a avea dintii perfect albi. Acestia necesita o atentie deosebita si o alimentatie aleasa cu mare grija. Din pacate exista alimente care ne pateaza dintii, motiv pentru care trebuie reduse din regimul alimentar. Mai mult decat atat, se cere spalarea dintilor de fiecare data consumarea acestora.


Iata lista alimentelor care in timp iti pateaza dintii:


Cafea


Desi pentru multe persoane cafeaua este indispensabila in special dimineata, iar pentru altii este un ingredient pentru o clipa de rasfat si relaxare, cafeaua nu este prietena dintilor albi. Din cauza culorii puternice pe care o are, cafeaua pigmenteaza dintii daca este bauta zilnic, pe o perioada lunga de timp.


Pentru ca unora le este imposibil sa o scoata din ritualul zilnic, este recomandat ca imediat dupa ce au consumat cafea, sa fie facuta igiena dentara cu periuta si pasta de dinti pentru albire.


ceaiul negru


Ceaiul verde sau cel din plante obisnuite nu pateaza dintii, insa ceaiul negru este la fel de „rau” precum cafeaua.  Din acest motiv este recomandat sa eviti pe cat posibil ceaiul negru  si sa il inlocuiesti cu ceaiuri obisnuite.


Ciocolata


Din cauza continutului ridicat de cacao, ciocolata este un alt aliment care, in timp, va modifica nuanta dintilor tai sau ii va pata. Mai mult decat atat, ciocolata duce la carierea dintilor din cauza cantitatii mari de zahar.


Coacaze


Din pacate aceste fructe pline de vitamina C si antioxindati pateaza dintii mai ales daca sunt consumate sub forma de suc. Totusi, pentru ca nu sunt fructe pe care le poti consuma pe toata perioada anului, nu reprezinta chiar o „amenintare” la adresa dintilor tai albi. O varianta practica ar fi sa bei aceste sucuri colorante cu un pai.


Bauturile pe baza de cofeina


Bauturile pe baza de cofeina, in special cele acidulate, ataca foarte puternic culoare dar si rezistenta dintilor. De obicei, aceste bauturi racoritoare au in componenta lor ingrediente care impiedica absorbtia calciului in organism, ceea ce poate duce in timp la pierderea dintilor.


Vinul rosu


Strugurii negri pateaza orice lucru cu care intra in contact, iar dintii nu fac exceptie. Din pacate, insa strugurii negri fermentati au un efect mult mai puternic, motiv pentru care se recomanda ca vinul rosu sa fie consumat mai rar.


Tigarile


Desi nu sunt alimente, tigarile sunt „consumabile” si intra in contact cu gura si dintii. Tutunul cauzeaza pete oribile asupra dintilor, iar acesta doar unul din sutele de motive pentru care ar trebui sa renunti la tigari, cu atat mai mult cu cat fumatul este un obicei zilnic.

Sursa foto : glam.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare