Frumusete & Ingrijire

#par uscat #par #ingrijire par #par degradat

Adio par uscat si degradat pe timpul verii

Fiecare femeie se mandreste cu podoaba ei capilara si isi doreste sa o mentina stralucitoare si sanatoasa in permanenta. Din nefericire, vara, parul se usuca si se degradeaza foarte mult din cauza temperaturilor foarte ridicate si ca urmare, incepe sa cada in exces. Iti recomandam astfel cateva remedii naturiste care au efecte de durata si care implica folosirea unor ingrediente de sezon.

Frunzele de nuc - efecte multiple

Beneficiile frunzelor de nuc asupra parului au efecte de durata atat in ceea ce priveste cresterea parului, cat si asupra redarii efectului de stralucire si de nuanta aramie. Pentru intarirea firului de par se recomanda decoctul din frunze de nuc.

Datorita faptului ca aceste frunze contin vitamina C, minerale, uleiuri volatile, flavonoide (compusi care se gasesc in fructe, legume si anumite tipuri de bauturi care au efect benefic asupra organismului) actioneaza ca o solutie emolienta, regeneratoare si antiseptica asupra parului. Decoctul este bun totodata si pentru vopsirea naturala a parului si capatarea unui aspect stralucitor.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de 100 g frunze de nuc sau coaja de nuci verzi, pe care le fierbi intr-un litru de apa. Cu decoctul rece se tamponeaza parul, cu grija, evitand atingerea scalpului, pentru a nu se pata.

Usturoiul si uleiul de ricin regenereaza parul

Doctorii recomanda consumul usturoiului in fiecare zi pentru efectele miraculoase pe care le are asupra organismului. Pe langa tratarea diverselor afectiuni, usturoiul reprezinta si un remediu impotriva caderii parului, datorita vitaminelor A, B1, B2, C si a substantelor minerale precum, fosfor, calciu, siliciu, potasiu, sulf, iod, pe care le are in componenta.

O masca poate avea rezultate vizibile inca din prima luna ar fi cea care contine ulei de ricin, galbenus de ou, miere de albine, usturoi pisat si stors. Pentru o singura utilizare se foloseste cate o lingura de ulei de ricin, miere de albine, usturoi pisat si un galbenus de ou.

Se amesteca toate foarte bine, pana se formeaza o pasta omogena, dupa care se adauga si un dop de sampon ( de preferat impotriva caderii parului). La 30 minute dupa ce ai aplicat aceasta masca se spala foarte bine parul cu sampon si se clateste cu apa calduta. Procedura se repeta cel putin o data pe saptamana.

Lamaia si uleiul de masline intaresc firul de par

Desi este foarte acra, lamaia este recunoscuta pentru vitaminele pe care le contine si pentru capacitatea de a intari firul de par. Folosita impreuna cu uleiul de masline, lamaia ajuta la fortifierea parului si la un aspect sanatos si stralucitor.

Poti apela la o masca alcatuita dintr-o lingura de ulei de masline si o lingura de suc de lamaie pe care o aplici pe parul un pic umed. Dupa 30 minute te speli foarte bine cu sampon si cu apa calda.
Rezultatele sunt vizibile inca dupa prima spalare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului