Frumusete & Ingrijire

#femei #tratamente faciale #tratamente

Adevarul despre tratamentele faciale pentru femei

Zi de zi, suntem inconjurate de zeci de reclame la produse diferite, care ne promit o piele perfecta, de printesa adolescentina, fara riduri, fara acnee, fara pori sau fara problemele ale tenului cu care noi, muritoarele de rand ne confruntam de la pubertate pana la adanci batraneti.

Care sunt insa tratamentele care dau rezultate sau cele care reprezinta doar bani aruncati degeaba? Afla mai multe de la echipa SKiN MedSpa, care a testat zeci si sute de produse, proceduri si dispozitive pentru infrumusetarea tenului si rezolvarea problemelor acestuia.

Adevarul nespus despre cremele de fata

Fiecare varsta are frumusetea ei si nu este un secret faptul ca o piele ingrijita din timp va arata si se va “comporta” mai bine fata de o piele care nu este hidratata, hranita, curatata si asa mai departe.

Putine femei stiu insa ca orice crema, indiferent de pretul sau, nu poate sa penetreze cu adevarat pielea. Pielea e o bariera incredibila si cremele nu pot vor patrunde in straturile profunde, de aceea nu prea functioneaza. Gradul de penetrare depinde de concentratia de ingrediente active din fiecare produs.

Din pacate, majoritatea producatorilor au grija sa nu intre in categoria medicamentelor, deoarece atunci cand sustin ca afecteaza structura sau functia pielii, adica chiar sa repare un rid, FDA (Food and Drug Administration) se sesizeaza. Tocmai de aceea, majoritatea spune ca ajuta sau ca repara, pentru ca daca ar comunica diferit, ar fi spusa unor teste si studii clinice riguroase care ar dovedi in final eficacitatea sau ineficienta produselor in cauza.

Pentru ce sunt totusi bune cremele de fata? Cremele de fata nu iti vor lua 5 sau 10 ani de pe chip, dar te pot ajuta in probleme precum tenul pigmentat, liniile fine sau iti pot imbunatati putin textura tenului si cam atat. Cele mai bune sunt cremele profesionale, recomandate de un specialist, in functie de tipul tau de piele si problemele sau nevoile sale specifice. Asadar, data viitoare cand esti tentata sa cheltuiesti mult pe creme scumpe, mai bine investeste in altceva!

Care sunt cele mai bune tratamente pentru fata?

Mai ales in Romania, exista multe femei care considera ca tratamentele facute acasa, cu produse “naturale” sunt mult mai eficiente decat cele de la salon. Nu sunt complet dezinformate, pentru ca unele tratamente sunt mai bune decat altele, dar cu siguranta dau alte rezultate. Cum stii insa de unde si ce sa alegi?

Singurele tratamente facute acasa care merita efortul sunt cele de curatare clasica, precum un peeling superficial cu cafea sau malai, demachierea de seara, mastile facute in casa sau cumparate din magazin si hidratarea pielii. in teorie, nu au cum sa faca rau si chiar daca nu au un efect waw, te fac sa te simti mai bine.

in ceea ce priveste tratamentele profesionale acestea se efectueaza doar in clinici sau in medical spa-uri, sunt testate riguros inainte de a fi lansate pe piata si fac parte de obicei dintr-un plan de tratament personalizat. Altfel, nu pot fi numite tratamente profesionale si cu siguranta nu vor da rezultatele asteptate.

De exemplu, curatarea clasica la saloanele de infrumusetare nu este un tratament profesional. Extractia cosurilor si a punctelor negre este o procedura care poate sa faca mai mult rau decat bine. De obicei este dureroasa, chiar traumatizanta pentru persoanele care sufera de acnee. Noile tratamente profesionale nu implica atingerea sau presiunea mecanica a unui terapeut, pentru a elimina orice risc de leziune asupra pielii. Asadar, ai grija ce alegi.

Tratamentele faciale profesionale curata pielea in profunzime, previn sau trateaza acneea si semnele lasate de aceasta, controleaza excesul de sebum, refac textura si uniformizeaza tenul, previn aparitia si reduc ridurile si liniile fine si redau tonusul si elasticitatea pielii.

in functie de tipul de ten, acestea pot fi complementare, adica se pot folosi impreuna, pentru a-si potenta efectul.

Pentru curatarea tenului, expertii SKiN MedSpa recomanda hidrodermoabraziunea cu JetPeel, microdermoabraziunea sau dispozitivul Venus Glow™, in functie de nevoile tenului si de obiectivul fiecarei paciente in parte. Toate aceste tratamente sunt accesibile ca pret pentru oricine, nu sunt deloc dureroase, iar efectele lor se vad imediat, cu ochiul liber.

Pentru tratarea ridurilor, exista o serie de tratamente faciale non si minim invazive, precum mezoterapia faciala, rejuvenarea faciala cu dispozitivul Venus Legacy™, microneedling-ul, peeling-ul chimic, terapia PRP, fillerele cu botox sau acid hialuronic sau infuzarea cu ATX NAT, varianta naturala a botox-ului, ce nu presupune injectare. Fiecare tip de tratament este stabilit in urma unei evaluari gratuite a tenului, pentru ca aceeasi procedura poate sa dea rezultate diferite, in functie de varsta, probleme ale tenului samd.

Din fericire, stiinta a avansat suficient in ultimii ani pentru a crea solutii noi pentru tratarea acneei si a cicatricilor postacnee, potrivite pentru a ameliora inclusiv cazurile dificile. Peeling-ul chimic, microdermoabraziunea, hidrodermoabraziunea cu JetPeel sau inductia de colagen sunt solutii salvatoare pentru pacientii de orice varsta care se lupta cu acneea. Inclusiv barbia dubla, pielea lasata din zona gatului si a decolteului sau cearcanele se pot estompa dramatic sau se pot obtine imbunatatiri mai mult decat semnificative, daca este folosit tratamentul potrivit!

Asadar, inainte de a alege un tratament facial, citeste cat mai mult despre ce presupune, discuta cu specialistii clinicii pe care o alegi, solicita cat mai multe informatii despre cine va face procedura, despre cat de vechi este dispozitivul folosit, daca este certificat pentru utilizarea in siguranta si despre cum te poate ajuta. Daca simti ca nu exista transparenta si profesionalism, alege alta clinica!

Daca ne onorezi alegandu-ne pe noi, echipa SKiN MedSpa te asteapta de luni pana duminica in centrul comercial Auchan Drumul Taberei din Bucuresti. Nu uita sa te programezi la o evaluare gratuita a tenului tau la numarul de telefon 0729 740 704 sau folosind formularul de programare din site.

Toate echipamentele folosite la SKiN MedSpa sunt certificate FDA, au studii medicale desfasurate pe parcursul a mai multor ani de zile, care garanteaza siguranta utilizarii lor si au rezultate dovedite clinic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare