Frumusete & Ingrijire

#spray #lamaie verde #bicarbonat de sodiu # amidon #ulei de cocos #deodorante naturale #unt de shea

7 alternative naturale la deodorantele din comert

Daca iti este teama de riscurile pe care aluminiul din deodorantele antiperspirante le ridica pentru sanatate, afla ca exista alternative sanatoase si naturale la substantele chimice din cosmetice. Deodorantele naturale pot fi preparate din uleiuri esentiale, ulei de cocos sau unt de cacao, ingrediente care au puternice proprietati antibacteriene si astringente. Descopera mai jos cum sa prepari acasa deodorante naturale!

1 Deodorant natural pe baza de bicarbonat de sodiu si amidon

Pentru obtinerea acestui deodorant natural, amesteca un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina apa. Ai grija insa sa nu se dizolve complet. Transfera solutia intr-un recipient cu pulverizator si aplic-o la subrat. Las-o sa actioneze cateva minute, dupa care sterge cu un tampon din vata.

Pentru indepartarea mirosului neplacut, amesteca o parte bicarbonat de sodiu cu sase parti amidon. Aplica solutia la subrat si lasa sa actioneze cateva minute, timp in care amidonul va absorbi toata umezeala si va lasa pielea uscata.

2 Deodorant natural pe baza de suc de lamaie

Acidul citric din sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca mirosul neplacut si lasa pielea catifelata si uscata. Tot ce trebuie sa faci este sa stergi zilnic zonele "problema" cu o felie de lamaie. Totusi, este bine sa eviti sa folosesti acest "deodorant" in zilele in care te-ai epilat, deoarece zona respectiva se va irita.

3 Deodorant natural pe baza de alcool sanitar

Alcoolul sanitar este o alta solutie la indemana pentru indepartarea bacteriilor care favorizeaza mirosul neplacut. Umple cu alcool un recipient prevazut cu pulverizator si aplica in zonele supuse transpiratiei, dupa care sterge usor cu un tampon de vata.

4 Deodorant natural pe baza de ulei de cocos

Pentru acest deodorant, ai nevoie de 50 grame de bicarbonat de sodiu, 50 grame amidon si 30 ml ulei de cocos. Amesteca toate ingredientele pana cand obtii o pasta consistenta si transfer-o apoi intr-un recipient mic din sticla. Acest deodorant poate fi pastrat si la rece!

5 Deodorant natural pe baza de unt de Shea

Combina 3 lingurite unt de Shea cu 3 lingurite de bicarbonat de sodiu, 2 lingurite amidon, 2 lingurite de unt de cacao, 2 capsule gel de vitamina E si 2-3 stropi de ulei esential. Amesteca bine toate ingredientele pana cand obtii o pasta, pe care sa o lasi la rece pentru inchegare. Din aceste cantitati vei obtine aproximativ 120 grame de deodorant natural, pe care il poti folosi zilnic.

6 Deodorant natural pe baza de uleiuri esentiale

Un alt deodorant natural pe care il poti prepara acasa este cel pe baza de uleiuri esentiale distilate din plante aromatice combinate cu alcool dezinfectant. Poti folosi orice tip de ulei esential iti place, de la cel de lavanda, rozmarin si eucalipt pana la cel de geranum, ylang-ylang si lamaie.

Pentru deodorante solide, poti amesteca uleiul esential preferat cu ceara de albine si unt de cacao.

7 Deodorant natural pe baza de alaun

Piatra de alaun este un produs 100% natural, hipoalergenic, cu numeroase proprietati antibacteriene si astringente. Se foloseste direct pe pielea umeda, unde lasa o pelicula de saruri minerale care ajuta la eliminarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute. Piatra de alaun, cunoscuta si sub numele de "potassium alum", se gaseste in plafare si unele farmacii.

Sursa foto: //www.care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare