Frumusete & Ingrijire

#ingrijire #frumusete #riduri #cosmetice

5 produse de ingrijire pe care orice femeie trebuie sa le foloseasca dupa 30 de ani

Primele semne de imbatranire a pielii unei femei incepe sa apara dupa varsta de 30 de ani, din cauza schimbarilor hormonale, a expunerii la soare, dar si din cauza ca porii se maresc. In jurul varstei de 30 de ani apar si primele riduri, fapt care le poate speria pe multe dintre femei.

Cu masurile de ingrijire potrivite, folosind produsele corecte, pielea ta va ramane sanatoasa si ferma.

Demachiant

Un produs care nu trebuie sa lipseasca din trusa de ingrijire a oricarei femei este demachiantul, fie ca este vorba despre lapte demchiant, gel de demachiere sau apa micelara. Demachierea trebuie sa fie facuta in fiecare seara, inainte de a mere la caldura, chiar daca nu te-ai fardat pe parcursul zilei. Demachiantul ajuta la indepartrea impuritatilor, lasand fata sa respire. Dermatologii sustin ca te poti demachia inca o data si dimineata dupa ce te-ai trezit.

Crema de protectie solara

Pentru protectia tenului fata de efectul nociv la razelor ultraviolete, ajutorul tau de nadejde este crema de fata de zi care are si protectie SPF de cel putin 30. Este suficient sa aplici crema cu factor de protectie dimineata, inainte sa iesi din casa. Daca mergi la plaja lucrurile se schimba, deoarece crema de protectie trebuie sa fie aplicata la fiecare doua ore.

Exfoliant

Daca pana la varsta de 30 de ani problemele cu depigmentarea afecteaza foarte putine femei, dupa aceasta varsta lucrurile s epot schimba, din cauza schimbarilor hormonale, dar si in urma expunerii la soare. Pentru a preveni aparitia unei astfel de probleme se recomanda folosirea unui exfoliant, cel putin o data pe saptamana.

Crema hidratanta

Hidratrea este esentiala pentru mentinerea elasticitatii si sanatii pielii, astfel incats a fie rpevenita aparitia ridurilor. Folosirea unei creme hidratante, antirid, te fereste de astfel de probleme. Crema trebuie sa fie aplicata zilnic. Daca au ineput sa iti apara riduri, foloseste crema de fata cu retinol, care ajuta la productia de colagen, responsabil pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Crema pentru ochi

Zona din jurul ochilor devine mai sensibila, fiind cea ma predispusa la aparitia ridurilor. O alta problema sunt cearcanele si pungile de sub ochi. Cauta o crema antirid pentru zona ochilor, care poate sa fie pe baza de glicerina, vitamina B3, retinol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului