Frumusete & Ingrijire

#ten #riduri #piele #colagen #tratamente #creme antiimbatranire #antiaging

5 mituri si adevaruri despre produsele antiimbatranire

Pentru ca pielea ta sa se mentina tanara si fara riduri, ai la dispozitie o multime de tratamente antiimbatranire. Nu toate sunt benefice pentru tipul de piele si pentru nevoile acesteia. Pentru a alege produsul potrivit, este important sa tii cont de anumiti factori care afecteaza pielea, cum ar fi expunerea la soare, fumatul sau alcoolul, care fac ca pielea sa arate mai batrana. Iata cateva dintre miturile existente in legatura cu produsele de ingrijire ale pielii si adevarurile din spatele lor.

1 Mit: Produsele mai scumpe dau rezultate mai bune

Adevarul este ca nu costul produsului de ingrijire a pielii determina eficienta acestuia. Compozitia este cea care conteaza. Produsele pe baza de tretinoin sunt cele mai bune pentru a incetini procesul de imbatranire. Inainte de a cumpara un produs pentru ingrijirea pielii, este bine sa discuti cu un medic dermatolog, deoarece acesta iti poate recomanda crema potrivita pentru tipul de ten, care sa fie avantajoasa din punct de vedere calitate-pret.

2 Mit: Produsele antiimbatranire irita pielea

Cremele antiimbatranire sunt exfoliante, asa ca exista posibilitatea ca, la inceput, pielea sa se irite. Insa, cele mai multe creme antiimbatranire sunt tolerate de piele destul de rapid.

3 Mit: Dupa obtinerea rezultatelor dorite nu se mai folosesc cremele antiimbatranire

Dupa ce ai ajuns la rezultatele dorite - arati mai tanara si nu mai ai riduri - ai putea crede ca nu mai este necesar sa folosesti produsele antiimbatranire. Insa, pentru ca pielea sa-si mentina stralucirea, este bine sa nu renunti la tratament. Intotdeauna, inainte de a renunta la un tratament pentru ingrijirea pielii consulta medicul dermatolog. Acesta iti va spune cum trebuie sa procedezi in continuare.

4 Mit: Mai multe produse folosite dau rezultate mai bune

Mitul conform caruia mai mult inseamna mai bine nu se aplica si in cazul cremelor antiimbatranire. Nu este indicat sa folosesti prea multe produse antiimbatranire, intrucat acestea iti pot irita foarte tare pielea si, in plus, isi anuleaza efectul.

Potrivit unor studii, cremele antiimbatranire indeparteaza stratul protector al fetei si lasa pielea vulnerabila la actiunea razelor soarelui. De aceea, este indicat sa eviti excesele si sa folosesti doar produsele pe care ti le recomanda medicul dermatolog.

Produsele cosmetice antiimbatranire compenseaza deficientele de colagen si protejeaza pielea de efectele negative ale procesului de imbatranire.

5 Mit: Dieta nu mai conteaza dupa ce ai depasit stadiul acneei

Dieta ar trebui sa fie conceputa special pentru a-ti mentine pielea sanatoasa, odata cu inaintarea in varsta. Regimul alimentar echilibrat este bun pentru piele. Alege o dieta sanatoasa, care sa cuprinda multe vitamine si substante nutritive.

Astfel, daca urmezi o dieta echilibrata si folosesti produsele antiimbatranire corespunzatoare pentru tipul tau de ten, pielea se va mentine tanara si stralucitoare pentru mai mult timp, iar ridurile vor inceta sa mai apara.

Sursa foto: skincarebydonna.wordpress.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare