Frumusete & Ingrijire

#frumusete #nutritie #alimente #dieta # ingrijirea pielii #cum sa scapi de riduri

5 alimente care te intineresc

Nu este un secret ca dieta potrivita te poate ajuta sa arati si sa te simti mai tanara, dar ai fi surprinsa sa vezi ce efecte au anumite alimente, de altfel la indemana zi de zi. 

Potrivit nutritonistului american Elisa Zied, autor al unor carti de specialitate populare, este suficient sa consumati aceste cinci alimente pentru a vedea efecte vizibile. In plus, toate aceste alimente iti sunt la indemana si sunt si gustoase. Iata-le: 

1. Popcornul. Este o sursa excelenta de fibre, dar are si proprietati anti-oxidante. "Lupta cu radicalii liberi din corpul tau si din mediul inconjurator care iti strica pielea si deterioreaza sanatatea corpului", explica nutritionistul. 

2. Cartofii. In timp ce amatorii de diete sarace in carbohidrati ar fi socati sa vada cartofii pe aceasta lista, nutritionista sustine ca acestia sunt esentiali in mentinerea glucozei la un nivel optim astfel incat sa te simti plina de energie si, in plus, stimuleaza si productia de serotonina, asa ca nu te vei simti deprimata cand mananci cartofi. O stare naturala de bine previne ridurile de expresie, asa ca e un plus pentru pielea ta. 

3. Cerealele. Cele integrale, cu multe fibre, fara zahar sunt cerealele "bune", care nu doar iti dau o senzatie de satietate ajutand la mentinerea siluetei, ci te si protejeaza impotriva unor boli. Combina-le cu iaurt, nuci sau fructe pentru rezultate optime.

4. Nucile. Un studiu recent publicat in presa americana de specialitate confirma beneficiile importante ale acestora, atat timp cat sunt consumate cu masura. Astfel, o portie de 30 de grame de nuci zilnic creste speranta de viata. 

5. Ouale. Sunt o sursa de proteine bune, de calitate. "Doua treimi din grasimea ce se afla intr-un ou provine din grasimi nesaturate. Daca il incluzi in micul dejun sau pranz, te va ajuta sa reduci numarul de calorii pe care l-ai consuma in mod normal la o astfel de masa", explica Elisa Zied. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare