Frumusete & Ingrijire

#piele uscata #ulei de masline #hidratare #exfoliere

3 tratamente naturale pentru pielea uscata

Aerul uscat  si uneori chiar si soarele pot duce la uscarea excesiva a pielii, iar de foarte multe ori cremele de hidratare nu ofera pielii toate ingredientele de care au nevoie. Cel mai bine, sanatos si simplu este sa optezi pentru ingrediente naturale, pe care le ai deja in casa. Acestea iti protejeaza pielea si o hranesc fara sa aiba in compozitie o serie de coloranti, parfumuri puternice si alte ingrediente care pot duce la aparitia cancerului sau a altor afectiuni.


Iata o lista cu cele mai bune ingrediente naturale pentru pielea uscata


Ulei de masline


Medicii si cosmeticienii recomanda de foarte multe ori uleiul de masline pentru ingrijirea pielii , in special a celei uscate. Dupa fiecare dus, inainte de a indeparta apa de pe corp cu ajutorul prosopului, maseaza toata suprafata corpului cu ulei extravirgin de masline. Daca doresti, poti adauga in acesta cateva picaturi de ulei esential de trandafir, menta sau lacramioare.


Insista in zona coatelor si a genunchilor, unde pielea este de obicei mai uscata, dar numai dupa ce ai exfoliat bine pielea din locurile respective, cu ajutorul unei lufe sau a unui produs de exfoliere .


Iaurt, papaya si dovleac


Aceste 3 ingrediente alimentare sunt extrem de eficiente si pentru ingrijirea si infrumusetarea pielii tale. In special iaurtul ofera pielii o hidratare usoara, dar multe vitamine si minerale, iar in plus acesta are o actiune de exfoliere usoara, eliminand astfel pielea uscata, lasand-o pe aceasta libera sa respire si relaxata. Desi nu are particule abrazive, iartul are actiune exfolianta datorita acidului lactic.


De asemenea, enzimele ontinute de dovleac sunt foarte hranitoare pentru piele, la fel ca si cele din papaya. Da pe razatoarea fina o cantitate moderata din aceste doua alimente (cantitatea trebuie sa fie in functie de portiunea de piele pe care vrei sa o rasfeti) si amesteca rezultatul cu jumatate de lingurita de scortisoara. Aplica aceste amestec pe piele, maseaza bine cu miscari circulare, iar dupa ce o lasi masca sa actioneze timp de 5 minute, indeparteaz-o cu apa calda.


Zahar brun, miere si ulei de migdale


Daca vrei exfoliere si  hidratare maxima in acelasi timp, intra sub dus avand la indemana un amestec format din 4 linguri de zahar brun, o lingurita de miere si doua linguri de ulei de migdale. Dupa ce iti umezesti pielea, aplica acest gomaj cu miscari circulare, insistand in zona coatelor si a genunchilor. Acest tratament activeaza circulatia sanguina, indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii cu ajutorul particulelor de zahar si permite astfel uleiului hidratant de migdale sa patrunda foarte bine in piele. La final, nu mai ai nevoie de nicio alta lotiune de corp hdratanta deoarele pielea ta va fi deja foarte bine hranita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare