Frumusete & Ingrijire

# terapie ten #terapie anti imbatranire # ten riduri #ten uscat

3 terapii pentru ten care te intineresc

Odata cu trecerea timpului tenul sufera diverse transformari. Pielea fetei ajunge sa-si piarda din elasticitate si ritualul de ingrijire trebuie sa se schimbe. Tenul are nevoie de o hidratare mai puternica si machiajul trebuie sa fie neted si natural, astfel incat sa nu sublinieze imbatranirea pielii.

Printre factorii care contribuie la deteriorarea tenului se numara stilul de viata nesanatos, stresul, clima nefavorabila, oboseala,factorii UV si expunerea excesiva si fara protectie csrespunzatoare la acestia, fumul de tigara. Astfel, ingrijirea tenului este poate cea mai importanta preocupare a femeii de peste 30 de ani. Ignorarea problemei tenului matur este o greseala, de aceea ar trebui sa te familiarizezi cu terapiile existente pentru a stii ce ti se potriveste. In plus, preventia este intotdeauana recomandata in locul tratarii, mai ales ca, in cazul imbatranirii premature a tenului, este dificil sa mai obtii rezultate spectaculoase fara ajutor din bisturiu. Folosirea zilnica a produselor potrivite revigoreaza si reda stralucirea tenurilor terne si obosite cu ajutorul enzimelor si extractelor organice.

Crema potrivita pentru varsta si tipul de ten  

Ritualul tau de frumusete ar trebui sa contina demachiere, tonifiere si apoi aplicare de crema. Nu zilnic, ci de doua ori pe zi, dimineata si seara. Alege crema potrivita in functie de tenul tau - sensibil, uscat, mix, cuperotic -, de varsta, dar si de necesitatile tale. De exemplu, cu siguranta ai auzit de celulele stem, dar stiai ca pot fi folosite si in creme? Este cazul tratamentelor propuse de Pevonia. Infuzat cu primul mixt de celule stem de Argan si Comfrey, alaturi de masca si crema cu apreciatele ingrediente anti-imbatranire: colagen, retinol, elastina si alte ingrediente active, asigura rezultate inca din prima luna de tratament. Producatorii sustin ca aceasta diminueaza liniile si profunzimea ridurilor, lasand o piele neteda, protejata de actiunea naturala de reparare a celulelor stem. Un alt exemplu este tratamentul Cell Active Age Renewal este bazat pe substante active extrase din celulele stem vegetale. Componentii activi din aceste celule care sunt absorbiti in piele, care refac unitatea epidermei pe de o parte, iar pe de alta parte hidrateaza in profunzime.

Tratamente profesionale aplicate de timpuriu 

Daca cremele asigura intretinerea corecta a tenului, din cand in cand, acesta trebuie sa primeasca un boost de "energie", pe care nu il poti oferi decat in cabinetele de specialitate. Cele mai multe saloane deja dispun de tehnologii inovatoare. Nu te lasa insa pacalita de tratamente ieftine sau la reduceri incredibile. Documenteaza-te bine inainte de a investi intr-o terapie de acest gen deoarece rezultatele sunt vizibile doar in anumite cazuri. De exemplu, distemul Adeline Star al Syneron-Candela dispune de doua tehnologii inovative Tehnologia elos  si radiofrecventa fractionate bipolara - o combinatie eficienta si sigura a luminii infrarosii pentru o remodelare profunda a stratului dermic prin stimularea productiei de colagen.

Acest tratament actioneaza pe doua planuri. Aplicatorul de rejuvenare foloseste o radiofrecventa fractionata bi-polara care plaseaza energia eficient in dermul superficial, unde stimuleaza productia de colagen cu o lezare epidermala minima. Aplicatorul de fermitate foloseste tehnologia elos, o combinatie eficienta si sigura a luminii infrarosii cu radiofrecventa bi-polara pentru o remodelare profunda a stratului dermic prin stimularea productiei de colagen. Una dintre vedetele de la noi care prefera acest tratament este frumoasa Xonia. 

Desigur, mai exista o multime de aparate si terapii care au acelasi scop, insa este important sa te informezi inainte astfel incat sa alegi cel mai bun tratament pentru tine. 

Hidratare din interior 

Daca pana acum am vorbit despre tratamente mai complicate si mai costisitoare, al treilea pont dat de specialistii in beauty este si gratis si la indemana tuturor. Potrivit cosmeticienelor, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tenul tau este sa bei apa. Cat mai multa apa, astfel incat corpul tau si mai ales pielea sa fie mereu hidratate. O piele hidratata este mai elastica si mai luminoasa. Daca nu crezi, fa un test! De asemenea, elimina factorii de stres asupra tenului: alcoolul, tigrile, alimentele cu un continut ridicat de grasime, stai mai putin cu ochii in ecranull telefonului/calculatorului si redu oboseala. Schimbarea se va vedea imediat. In plus, cu ajutorul "artificiilor" de mai sus, tenul tau va arata mult mai tanar si mai luminos. Insa metodele nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza, asa ca nu uita de niciuna dintre ele. 

Foto principal: betterafter50.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare