Frumusete & Ingrijire

#condimente #antiperspirante #transpiratie #haine #deodorante

3 metode de a opri transpiratia abundenta

Transpiratia excesiva te pune, adeseori, in situatii stanjenitoare? Emotivitatea exagerata sau transformarile psihice si cele hormonale sunt cateva dintre cauzele hiperhidrozei. Pentru a evita momentele jenante cauzate de aceasta afectiune, pune in aplicare cateva metode pentru a tine sub control transpiratia.

1 Alege cu atentie imbracamintea

Cu cat hainele sunt mai stramte si tesatura este mai deasa, cu atat sunt mai calduroase. Alege doar haine lejere, largi si comode, care vor lasa pielea sa respire. Este indicat sa eviti matasea, intrucat hainele din acest material creeaza senzatia de caldura locala si stimuleaza transpiratia.

Daca transpiri abundent, este indicat sa alegi articole de imbracaminte care sa aiba imprimat un model care mascheaza eficient efectele transpiratiei.

2 Alege deodorante si antiperspirante cu grad maxim de protectie

Exista diferite tipuri de antiperspirante si deodorante, disponibile atat in magazine, cat si in farmacii. Produsele antiperspirante medicale asigura un grad ridicat de protectie, deoarece cele mai multe dintre ele folosesc clorura de aluminiu - produs ce blocheaza temporar porii.

Expertii sustin ca cel mai indicat moment pentru a aplica deodorantul este seara, inainte de culcare, intrucat aceste produse actioneaza prin patrunderea in canalul sudoripar si astuparea ductului glandelor sudoripare.

Daca aplici deodorantul dimineata, cand secretia sudorala este mai abundenta, exista posibilitatea ca deodorantul sa fie indepartat de tranpiratie si sa nu mai ajunga la locul in care ar trebui sa actioneze, mai exact in interiorul ductului glandelor sudoripare.

3 Evita alimentele bogate in condimente si proteine

Este indicat sa eviti alimentele intens condimentate, usturoiul, ceapa, semipreparatele si alimentele cu o concentratie mare de ulei hidrogenat. Toate aceste alimente stimuleaza glandele sudoripare, cauzand transpiratie excesiva. O dieta sanatoasa, bogata in fructe proaspete, legume, peste, cereale integrale si cantitati moderate de carne macra ajuta organismul sa produca mai putina sudoare.

Sursa foto: taringa.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare