Frumusete & Ingrijire

#legume #sanatate #fructe #piele frumoasa

3 fructe si legume pentru o piele frumoasa in aceasta vara

Avand in vedere ca este vara si razele soarelui sunt din ce in ce mai puternice, esti probabil tentata sa dai pielii tale stralucire cu ajutorul bronzului. Totusi, din pacate nu mai este un secret pentru nimeni ca expunerea excesiva la soare poate duce la aparitia cancerului de piele, motiv pentru care ar fi bine sa iti imbunatatesti aspectul pielii intr-un mod mai sanatos. Astfel, cea mai buna solutie este sa consumi anumite fructe si legume.

Este adevarat ca si apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism, oferind astfel pielii un ten luminos, care radiaza de frumusete, dar fructele contin in plus multe vitamine si antioxidanti care stimuleaza reinoirea celulelor si impiedica imbatranirea prematura a epidermei.

Brooke Jackson, medic dermatolog si fondator al Centrului de frumusete si sanatate a pielii din Chicago a contribuit la realizarea unui studiu in care femeile care au tinut o cura de o saptamana doar pe baza de fructe si legume, au simtit o imbunatatire la nivelul pielii. Acestea au declarat ca isi simt pielea mai fine si ca aceasta are o stralucire sanatoasa.

Iata 3 dintre cele mai bune fructe si legume pentru pielea ta:
 

Fructe de padure


Afinele, coacazele. Murele, zmeura si capsunile ajuta organismul sa produca mai mult colagen, responsabil pentru a oferi pielii un apect suplu si neted. Fructele de padure, in special afinele, sunt incarcate cu o serie de compusi antioxidanti extrem de eficienti in neutralizarea radicalilor liberi nocivi. Acesti radicali liberi sunt vinovati de deteriorarea celulelor pielii si, astfel, de imbatranirea prematura a pielii.

 

Morcovi


Nu mai esti un secret ca morcovii imbunatatesc vederea, dar un fapt mai putin cunoscut este acela ca aceasta legume previne uscarea pielii. Morcovii contine beta-caroten, un ingredient pe care organismul il foloseste pentru a produce vitamina A , responsabila cu hidratarea pielii . De asemenea, morcovii sunt o sursa foarte buna de vitamina C, an antioxidant care elimina radicalii liberi si care ajuta la formarea colagenului.

In plus, beta-carotenul ofera pielii o nuanta mai inchisa, astfel incat sa para usor bronzata, iar expunerea la soare dupa ce ai consumat cantitati mari de morcov ajuta pielea sa se bronzeze mai usor, iar in acelasi timp scade riscul de arsuri.
 

Mango


Acest fruct tropical contine peste 20 de tipuri de vitamine si minerale, printre care beta-caroten si vitamina A care activeaza regenerarea celulelor si ajuta la hidratarea pielii. Fructul este recomandat in special persoanelor cu pielea uscata si cu tendinte de descuamare.

Desi pare sa fie un fruct, mango este mai mult utilizat in realizarea salatelor cu rosii, dovleac sau la pregatirea mancarurilor light. Totusi, il poti consuma ca atare fara nicio problema, insa este posibil sa ti se para usor gretos si inecacios.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare