Frumusete & Ingrijire

#sani #bust #piele #masaj #miscare fizica #soare #gomaj #sutien #proteine

10 pasi pentru a avea sani frumosi

Sanii sunt o zona a corpului extrem de sensibila deoarece sunt compusi din tesuturi adipoase, fibre si glande, inconjurate de un invelis de piele. Pentru a-si pastra forma bombata, elasticitatea si tonicitatea pielii, sanii tai au nevoie de o ingrijire speciala. Odata ce s-au lasat, ai foarte putine sanse de a-i readuce la forma lor naturala.

Iata cateva sfaturi foarte utile, pentru a evita sa apelezi la metode extreme cum este chirurgia estetica:

Pasul 1. Alege sutiene de calitate. Daca vrei ca sanii tai sa-ti pastreze fermitatea, ai nevoie de un sutien adecvat care sa le mentina pozitia, fara sa-i stranga. Acest lucru este valabil cu precadere femeilor cu sanii mari care au tendinta sa se lase mai usor. Inca din perioada adolescentei este indicat sa folosesti un sutien de sustinere, confortabil.

In momentul in care cumperi un sutien uita-te cu atentie la materialul din care este confectionat. Acesta trebuie sa fie moale, sa nu zgarie, sa fie bine croit si cusut. De asemenea, ai grija la balene, deoarece aceste mici lamele de metal inserate pe banda laterala a cupei pot iesi si iti pot provoca rani.

Chiar daca sutienul tau nu este confectionat din bumbac, verifica daca acesta are cupele captusite cu aceasta tesatura naturala. Dublura de bumbac este foarte importanta intr-o zona in care pielea transpira abundent.

Pasul 2. In momentul in care faci sport, poarta un sutien adecvat. Sutienele speciale pentru sport ofera un nivel ridicat de control asupra miscarilor fizice si pentru a suporta mai bine socurile. Un astfel de model are bretelele si benzile de sustinere mult mai late, cupele sunt croite astfel incat sa nu incomodeze, iar tesaturile naturale sunt special alese pentru a absorbi transpiratia.

Pasul 3. Fa dusuri cu apa rece la nivelul decolteului. Caldura este dusmanul pielii, pentru ca o inmoaie si o face sa-si piarda elasticitatea. Asadar, in timpul dusului evita apa fierbinte in zona bustului si termina dusul prin a intari tesutul epidermei cu jeturi de apa cat mai rece.

Pasul 4. Fa gomaje blande la nivelul sanilor. Aceste proceduri te vor ajuta sa stimulezi circulatia sangvina si sa reactivezi reinoirea celulara. Alege un produs de gomaj bland, cu particule abrazive extrem de fine. Nu il aplica in zona areolei mamare.

Pasul 5. Apeleaza la masaj. Efectueaza mici masaje blande prin miscari circulare si ascendente cu ajutorul unei creme hidratante. La final, daca esti curajoasa aplica pe zona masata un cub de gheata.

Pasul 6. Practica un sport bland. Este important sa faci regulat sport, insa atentie pentru ce optezi. Evita sporturile violente, pentru ca exista riscul sa te accidentezi in zona sanilor sau sa ii soliciti prea tare. Ideal ar fi sa practici inotul, in special inotul pe spate, pentru ca te ajuta sa-ti dezvolti cutia toracica si sa-ti tonifici muschii bustului.

Pasul 7. Mananca alimente bogate in proteine. O alimentatie bogata in proteine te ajuta pe langa intarirea sistemului imunitar si la devoltarea muschilor din zona bustului. De asemenea, exista anumite alimente despre care se crede ca ar stimula cresterea sanilor: maslinele negre, nucile, alunele neprajite, germenii de grau, semintele de marar, frunzele de telina, semintele de floarea- soarelui neprajite.

Pasul 8. Dormi pe spate. Pentru a evita comprimarea sanilor pe timpul noptii, este indicat sa nu dormi pe burta.

Pasul 9. Exercitii fizice pentru cresterea sanilor. Cele mai cunoscute exercitii pentru marirea sanilor sunt flotarile. Pentru tonifierea sanilor sunt indicate si rotirile de brate inainte si inapoi, in serii de 10, de 2 ori pe zi.

Pasul 10. Protejeaza-te de soare. Nu te expune la soare fara sutien, atunci cand mergi in vacanta la mare , deoarece tegumentul din zona sanilor este extrem de fragil. De asemenea, pentru a evita imbatranirea prematura a pielii foloseste o crema cu indice de protectie ridicat – peste 30+. Areola mamara este foarte sensibila si se poate arde cu usurinta.

Citeste mai mult despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului