Frumusete & Ingrijire

#unt de cacao #hidratare #piele uscata

Untul de cacao, un ingredient natural pentru femei

Intr-o  lume in care femeile sunt sufocate de produse cosmetice si de machiaj, pline de ingrediente chimice, cremele naturiste sunt ca iesirea soarelui dupa multe zile ploioase . Desi untul de cacao nu este chiar un produs nou aparut, in tara noastra abia acum incepe sa fie promovat si folosit de catre femei.


Din pacate, untul de cacao nu este cunoscut suficient de mult, iar femeile nu stiu cu exactitate la ce foloseste aceste produs, care sunt beneficiile sale, de unde poate fi achizitionat si cat costa.


Untul de cacao este continut de multe produse de ingrijire cum ar fi creme hidratante sau creme autobronzante, insa daca este utilizat in stare naturala, nemodificat, este mult mai sanatos pentru piele.


Care sunt beneficiile untului de cacao


Hidrateaza intens


Untul de cacao este un ingredient natural intens hidratant. Acesta este bogat in grasimi care, in contact cu pielea sunt absorbite foarte repede. De asemenea, spre deosebire de alte produse de hidratare, untul de cacao nu blocheaza porii si permite pielii sa respire.


Protejeaza pielea


Untul de cacao contine o cantitate mare de antioxidanti care au rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale mediului (radicali liberi, praf, poluare etc).  Acesta are puternice efecte anti-imbatranire, motiv pentru care este recomandat pentru utilizarea zilnica, dar mai ales inainte si dupa expunerea la soare.


Ajuta la regenerarea pielii


Datorita continutului ridicat de vitamina A si E , untul de cacao ajuta pielea sa se regenereze foarte bine. Efectele sale sunt vizibile dupa numai cateva zile de utilizare: pielea devine mai catifelata, mai intinsa, mai tanara. Cu cat este utilizat mai multa vreme, cu atat pielea va fi mai intinsa si mai luminoasa.


Cum se foloseste untul de cacao


Crema hidratanta


Daca ai o piele uscata, care absoarbe toate uleiurile ce intra intra in contact cu ea, insa fara niciun efect vizibil, incearca sa inlocuiesti produsele obisnuite de hidratare cu untul de cacao. Dupa ce ai demachiat si curatat bine pielea de orice urma de praf sau machiaj, maseaza-o cu o cantitate mica de unt de cacao si lasa produsul sa intre in piele.


balsam de buze


Buzele crapate si uscate pot fi revitalizate cu ajutorul untului de cacao. Dupa ce le exfoliezi cu ajutorul unui produs special sau cu o periuta de dinti, aplica untul de cacao pe buze. Il poti utiliza si ca balsam pentru hidratare, cat si ca luciu de buze.


Desi s-a promovat ideea ca untul de cacao protejeaza impotriva razelor ultraviolete sau ca ajuta la colorarea pielii, adevarul este ca untul de cacao nu face decat sa dea un aspect mai placut pielii expuse la soare si sa o hidrateze intens.


Unde se gaseste unt de cacao


Untul de cacao se gaseste in unele farmacii si chiar la magazinele naturiste, iar pretul acestuia incepe de la 15 ron, in functie de firma producatoare si cantitate.

Sursa foto : coastalscents.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului