Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #frumusete #piele

Trucuri pentru ingrijirea pielii dupa 30 de ani, dezvaluite de un dermatolog

Pielea este pentru o femeie cea mai de pret "haina" pe care o are si trebuie ingrijita corespunzator pentru a ramane ferma si frumoasa.

Pielea poate fi imbatranita si cand suntem in floarea varstei, din cauza regimului de viata, a lipsei de hidratare, a factorilor de mediu ori a expunerii excesive la soare, ca sa enumeram doar cateva cauze. Niciodata nu este, insa, tarziu sa incepi sa ai grija de pielea ta, asa ca ti-am pregatit cateva sfaturi de la un dermatolog care te vor ajuta sa opresti timpul in loc.

Sase pasi de ingrijire a pielii dupa 30 de ani

Jose Luis Magana, medic specialist dermatolog, atrage atentia ca pielea incepe oricum sa dea semne de imbatranire dupa 35 de ani. Sunt, insa, cazuri in care ea incepe chiar si mai devreme sa devina mai subire, mai fina, mai uscata, deshidratata; pot sa apara pete, pielea isi pierde din fermitate si apar ridurile, in timp ce dispare luminozitatea. Si daca ai remarcat deja aceste simptome, si daca timpul te-a iertat pentru moment, este bine sa iei masuri cat mai curand, mai ales daca ai depasit deja pragul de 30 de ani.

Iata care sunt cei sase pasi esentiali recomandati de dermatolog pentru a avea o piele tanara, ferma si frumoasa.

Preventia

Cu cat mai devreme te obisnuiesti sa iti ingrijesti pielea, cu atat mai usor va fi sa o faci atunci cand ea incepe sa imbatraneasca, la fel ca toate organele noastre. Cel mai simplu lucru pe care il poti face este sa bei multa apa, pentru a o mentine hidratata, sa faci exercitii si sa folosesti creme cu factor de protectie solara. Astfel vei reusi sa previi imbatranirea prematura, dar si cancerul de piele.

Curatarea in profunzime

Pentru a reda sanatatea, flexibilitatea si luminozitatea pielii este esential sa faci periodic, proceduri de curatare in profunzime cu sapunuri speciale. Acestea ajuta la indepartarea celulelor moarte, imbunatatesc oxigenarea pielii si stimuleaza microcirculatia. Aceasta procedura este cu atat mai importanta daca locuiesti intr-un mediu cu un grad ridicat de poluare. Gelurile de curatare cu acid hialuronic vor ajuta la prevenirea hiperpigmentarii pielii, a ridurilor si a maririi porilor.

Hidratarea

Pe langa consumul de apa, esential pentru hidratarea pielii este sa folosesti creme cu efect hidratant dupa varsta de 30 de ani. Doar asa vei reusi sa mentii aspectul catifelat, sa ii redai vitalitatea naturala si elasticitatea.

Exfolierea/peeling-ul

Desi astfel de proceduri pot sa para agresive cu pielea, ele sunt esentiale pentru reintinerirea ei; vor imbunatai microcirculatia, vor stimula productia de colagen si au efect de preventie contra cancerului de piele.

Mezoterapia

Este o procedura estetica minim invaziva, care presupune injectarea in piele a unor substante de care are nevoie. Prin crearea de microperforatii la nivelul pielii este stimulata formarea de noi straturi de colagen si elastina. In functie de efectul dorit, se folosesc amestecuri de substante diferite care pot contine acid hialuronic, vitamina C, substante antioxidante etc.

Tratamente IPL

Daca pielea incepe sa dea semne de pigmentare, daca ramaneti cu pete in urma expunerii la soare, daca suferiti de cuperoza sau de inrosirea pielii fara o cauza clar definita, puteti apela cu incredere la sedinte cu lumina intens pulsata. Tratamentul va uniformiza aspectul pielii si va va scapa de toate neplacerile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare