Frumusete & Ingrijire

#piele uscata #masca de fata #tratament facial

Tratamente naturiste pentru ten uscat

Daca te numeri printre persoanele cu ten uscat , trebuie sa stii ca este necesar sa ai grija de pielea ta periodic, cu ajutorul tratamentelor naturiste, intens hidratante. Iata cateva dintre mastile si cremele de hidratare pe care le poti prepara acasa, fara sa cheltuiesti o avere:

 


Masca de banana


Cumpara o banana bine coapta, striveste-o cu o furculita pana se formeaza o pasta, adauga trei picaturi de ulei de masline  si aplica amestecul pe tenul curat. Dupa 10 minute indeparteaza crema de pe piele cu o discheta demachianta si apoi clateste cu apa calda.


Masca pe baza de argila si ulei de masline


Amesteca o lingura de praf de argila cu o lingurita de ulei de masline si cateva picaturi de vitamina A uleioasa si intinde masca formata pe fata, gat si decolteu, dar numai dupa ce te-ai spalat/demachiat. Mentine amestecul pe piele cel putin 10 minute, dupa care clateste cu apa calda din belsug si tamponeaza fata cu un prosop curat.


Masca din albus de ou si ulei de samburi de struguri


Un albus (fara galbenus) se bate bine cu o furculita si se amesteca apoi cu 10 picaturi de ulei de samburi de struguri. Albusul are rolul de a imbunatati aspectul pielii, de a favoriza regenerarea naturala a colagenului si de a vindeca eventualele rani , in timp ce uleiul de samburi de struguri hidrateaza intens, mentine stralucirea pielii si impiedica aparitia ridurilor.


Baie de abur si masaj cu ulei de masline


Pune la fiert doi litri de apa, adauga o mana de flori de galbenele, iar dupa ce apa da in clocot, acopera-ti capul cu un prosop si apleaca-te deasupra aburilor. Dupa 10 minute de baie de abur, maseaza-ti pielea cu ulei de masline si apoi clateste cu apa calda. Porii deschisi datorita aburului vor face ca substantele hidratante din uleiul de masline sa penetreze mult mai intens epiderma.


Masaj cu lapte si castraveti


Pune la fiert 200 ml de lapte proaspat de vaca, iar cand da in clocot se adauga 12 felii de castravete, decojite. Cu amestecul rezultat de maseaza zilnic tenul sau se pot aplica comprese. Dupa cateva minute de masaj, masca se indeparteaza cu apa calda, iar apoi se spala cu un gel de curatare hidratant.


ulei de galbenele si ulei de masline


Pentru o hidratare rapida si de efect, amesteca 10 picaturi de ulei de galbenele cu 10 picaturi de ulei de masline si intinde uleiul final pe intreaga suprafata a tenului. Dupa un minut indeparteaza excesul cu o discheta demachianta, iar dupa o  jumatate de ora clateste fata cu apa calda.


Sursa foto : carecaprice.com



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare