Frumusete & Ingrijire

#piele #creme #tratamente #noapte

Tratamente de frumusete pe timpul noptii

In timp ce dormi, celulele pielii se reinnoiesc si isi revin dupa o zi agitata. Expunerea zilnica la soare, stres sau poluare isi lasa amprenta nu numai asupra psihicului, dar si asupra fizicului tau. Nu este nicio surpiza faptul ca oboseala se vede intai pe pielea ta. Tenul are nevoie constanta de hidratare si ingrijire, chiar si in timpul noptii.

Perioada dintre orele 1 si 4 dimineata sunt cruciale pentru reinnoirea celulelor pielii. In acest interval sunt foarte active, in timp ce corpul se odihneste. Cu ajutorul cremelor si lotiunilor, celulele se exfoliaza si se reinnoiesc permanent. Vei avea astfel mereu o piele sanatoasa , hidratata si tonifiata.

 

Tratamente faciale pe timpul noptii

 

Noaptea este un moment perfect pentru a-ti rasfata tenul cu creme hidratante. Incepe ritualul prin spalarea si exfolierea pielii. Aplica un tonic si apoi crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Pe timpul noptii, si ochii pot beneficia de tratamente. Foloseste creme care contin acizi beta hidroxizi. Aplica crema usor in jurul ochilor si maseaza delicat.

Este indicat ca cel putin de doua ori pe saptamana sa iti exfoliezi tenul. Vei scapa astfel de celulele moarte, iar crema va actiona mult mai bine asupra pielii tale. Este indicat ca ritualul de curatare si ingrijire a tenului sa inceapa de la o varsta cat mai frageda. De asemenea, pe timpul noptii poti folosi si diverse creme anti imbatranire.

 

Maini si picioare matasoase

 

Tenul nu este singura parte a corpului tau care are nevoie de ingrijire pe timpul nopti. Daca ai timp, inainte de culcare exfoliaza mainile si picioare si apoi aplica crema hidratanta din belsug. Pe piata vei gasi numeroase creme de noapte pentru maini si picioare. 

Este indicat ca dupa hidratare sa folosesti soseste si manusi care vor accentua actiunea cremei la nivelul picioarelor si mainilor, in timp ce dormi. Dimineata poti indeparta excesul de crema prin tamponare si apoi spalare cu apa calda.

 

Buze hidratate pe timpul noptii

 

Inainte de culcare, aplica pe buze un balsam hidratant. Acest lucru va preveni craparea buzelor. In locul balsamului poti folosi si vaselina. Aceasta este mult mai puternica, iar efectul este vizibil chiar a doua zi. De asemenea, pentru a avea buze sanatoase, este indicat sa le periezi cu ajutorul unei periute de dinti, cu par natural. Astfel, vei indeparta excesul de piele si celule moarte.

 

Dinti albi si frumosi pe timpul noptii

 

Pentru a arata bine, un rol important il are si zambetul frumos. Pe langa controlul regular la stomatolog, este indicat sa ai grija de dantura ta si in timpul noptii. Inainte de a merge la culcare periaza bine dintii. Vei evita astfel inmultirea bacteriilor din gura pe timpul noptii.

De asemenea, daca vrei sa ai dinti albi, pe piata exista numeroase tratamente de albire care pot fi aplicate si noaptea. Alege un gel usor, pe care sa il aplici delicat pe suprafata dintilor. O atentie sporita trebuie sa o dai si limbii. Periaza limba in fiecare seara, inainte de culcare.

 

Piele matasoasa si catifelata

 

Pentru femeile care vor sa arate si sa se simta bine, este indicat ca si restul corpului sa beneficieze de un tratament hidratant pe durata noptii. Un somn odihnitor, o dieta echilibrata, miscare si multe lichide sunt doar cativa dintre factorii de care o femeie trebuie sa tina cont cand se ingrijeste. Pentru o piele curata si matasoara, este indicat ca cel putin o data pe saptamana sa se faca un tratament de exfoliere. In acest mod vei scapa de celulele moarte, iar cremele vor fi mai bine absorbite in piele.

De asemenea, o data pe saptamana fa o baie relaxanta. Foloseste uleiuri esentiale, pentru o relaxare completa. Musetelul este o alegere potrivita pentru detensionarea muschilor si a pielii. Dupa baie, aplica pe tot corpul lotiune hidratanta din belsug. Maseaza bine pielea. Astfel vei stimula circulatia si vei dormi mai bine.

 

Par stralucitor si sanatos

 

Pe timpul noptii poti avea grija si de parul tau. Aplica o data pe saptamana o masca realizata dintr-un avocado si putin ulei de masline. Intinde pasta pe tot parul si acopera cu o cascheta de dus. Lasa masca sa actioneze pana a doua zi de dimineata. Parul tau va deveni mai stralucitor, mai sanatos si mai puternic.

 

Ce trebuie sa contina trusa de ingrijire de noapte

 

Tonic. Alege un tonic fara alcool, potrivit tipului tau de ten. Acesta ajuta la reintegrarea PH-ului pielii si indeparateaza machiajul si alte impuritati pe care demachiantul nu a reusit sa le indeparteze.

Crema de ochi . Zona de piele din jurul ochilor este foarte uscata. Este astfel important sa fie in permanenta hidratata, pentru a evita aparitia ridurilor.

Ser. Utilizarea serului este cruciala pentru producerea de colagen. Pielea devine mai ferma si petele rosii dispar. De asemenea, serul previne aparitia ridurilor si a decolorarii pielii. Unele seruri sunt indicate pentru tratarea acneei si a punctelor negre. Serul se aplica in cantitati mici, pe fata si gat.

Crema sau lotiune hidratanta. Alege o crema potrivita tipului tau de ten. Crema se aplica pe fata si gat, printr-un masaj usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului