Frumusete & Ingrijire

#par #cadere par #probleme cadere par #solutii cadere par # stopare cadere par #tratament cadere par

Tot ce trebuie sa stii despre caderea parului

Caderea parului este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, mai ales din cauza alimentatiei precare, a stresului dar si a poluarii in care traim.

Insa, caderea parului poate fi evitata si totodata poate fi stopata, daca sunt cunoscute raspunsurile celor mai importante intrebari despre caderea parului. Asadar, iata ce ar trebui sa stii despre caderea parului, pentru aputea rezolva problema.

Cauzele caderii firelor de par

Caderea parului poate fi cauzata de aproximativ 30 de afectiuni, dar de anumiti factori apartinand stilului de viata.

Daca parul cade in mod excesiv, primul pas ar fi o vizita la endocrinolog care sa efectueze niste teste endocrine pentru a vedea daca nu exista probleme de tiroida. Afectiuni la nivelul acestei glande aflate in partea frontala a gatului sunt cauze dese ale caderii firelor de par.

Un efect advers mai putin cunoscut al pastile contraceptive este caderea parului, pentru ca hormonii continuti de pilula opresc functionarea normala a ovarelor, acestea nemaiproducand hormoni.

Totodata, caderea parului poate fi o consecinta a sindromului ovarian polichistic, care se produce in corpul feminin pe fondul unor dezechilibre hormonale.

Cand parul cade doar in anumite zone ale capului, lasand chiar goluri, poate fi vorba si de alopecia areata, o afectiune in care sistemul inumitar ataca foliculii de par sanatosi. Daunele nu sunt permanente, dar trebui consultat un medic. De regula, in sase luni pana la un an, golurile de pe scalp se vor umple de par nou crescut.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare