Frumusete & Ingrijire

#unghii #ingrijire unghii #unghii sanatoase

Top 8 sfaturi pentru unghii sanatoase

Atunci cand nu le ingrijesti asa cum trebuie, nu doar ca vor avea un aspect neplacut, dar pot dezvolta si diferite infectii. Indiferent ca este vorba despre unghiile de la maini sau de la picioare, trebuie sa le acorzi intotdeauna atentia cuvenita.

Iata care sunt cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le urmezi pentru a avea unghii impecabile.

1 Pastreaza-le hidratate


Tine intotdeauna o crema hidratanta (vaselina sau unguent cu galbenele) in geanta si foloseste-o atunci cand simti ca unghiile si cuticulele sunt deshidratate. Maseaza toata suprafata unghiilor insistant in zona cuticulelor. Cu cat acestea sunt mai moi si mai hidratate, cu atat ele vor avea un aspect mai frumos si vor fi mai bine ingrijite.

2 Poarta manusi atunci cand faci curatenie

Indiferent ca speli vasele, perii covoarele sau faci curatenie generala in casa, ar fi bine sa porti manusi de cauciuc atunci cand stai mult cu mainile in apa sau cand urmeaza sa manevrezi substante chimice. Acestea iti ataca unghiile, le slabeste rezistenta si provoaca apoi ruperea lor.

3 Usuca-ti bine unghiile

Dupa fiecare baie sau dus, usuca-ti bine unghiile cu un prosop de bumbac sau hartie. Atunci cand le lasi umede pentru mult timp, unghiile sunt mult mai supuse riscului de infectii fungice.

4 Impinge cuticulele

Chiar daca ai obiceiul sa tai cuticulele, cel mai bine ar fi sa le impingi pentru a reda conturul placut al unghiei. Eventual achizitioneaza un ulei de care sa le exfolieze si care sa le impiedice cresterea.

5 Evita

Daca obisnuiesti sa iti dai unghiile cu lac si sa le stergi in mod frecvent cu acetona , trebuie sa stii ca provoci deteriorarea puternica a unghiilor tale. Cel mai bine este sa optezi pentru produse de curatat unghiile fara acetona. In plus, ar fi bine sa eviti folosirea oje si lacului de unghii - aceste produse ataca puternic unghiile.

6 Protejeaza-ti unghiile de frig

Cand temperaturile incep sa scada, este recomandat sa incepi sa porti manusi. Avand in vedere ca exista o varietate mare de modele, culori si texturi, in mod sigur vei gasi o pereche de manusi care sa iti fie pe plac. Protejeaza unghiile de frig pentru ca acesta le ca face extrem de sensibile. In plus, atunci cand ajungi la caldura evita sa iti bagi mainile sub jetul de apa calda sau sa le pui pe o suprafata fierbinte - dereglarile brust de temperatura sunt si ele de evitat.

7 Consuma vitamin B

300 de micrograme de vitamina B sau consumata de 4 - 6 ori pe zi iti va fortifica foarte mult unghiile. Cercetatorii elvetieni au descoperit ca persoanle care au consumat 2,5 miligrame de de biotina in fiecare zi, timp de 6 lun, au avut unghiile mai tari si mai sanatoase. In plus, un alt studiu a aratat ca 63% din persoanele care au participat la cercetare si care aveau unghiile fragile, au prezentata o ameliorare in urma tratamentului cu biotina.

8 Consuma zilnic un ou fiert si un pahar cu lapte

Continutul ridicat de zinc din lapte si oua vor face minuni pentru unghiile tale. Consuma in fiecare zi, la micul dejun, aceste doua alimente. In numai cateva saptamani te vei bucura de rezultate uimitoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare