Frumusete & Ingrijire

#mituri epilat #epilat #mituri #epilare

Top 5 cele mai cunoscute mituri despre epilat

Pentru majoritatea femeilor, epilatul este o procedura de infrumusetare absolut necesara, astfel ca durerea pricinuita in unele cazuri ori riscurile asumate in altele sunt lucruri usor de trecut cu vederea. Lasand la o parte, insa, aceste detalii, vom demonta, in cele ce urmeaza, o serie de mituri care vor transforma epilatul intr-un tratament mult mai placut si sigur.

Epilarea cu laser are efecte permanente si este potrivita pentru toata lumea

In realitate, tratamentele de epilare cu laser se realizeaza in mai multe sesiuni - in jur de 12 - si poate fi extrem de dureroasa. Acest tip de epilare se adreseaza in special persoanelor care au o pilozitate excesiva, firul de par fiind mai întunecat. Avand in vedere ca aceasta procedura include folosirea caldurii in arderea foliculelor de par, este de preferat sa aiba loc intr-un mediu profesional si sigur. Cu toate acestea, este posibil ca parul sa nu dispara de tot. Eficienta tratamentului variaza de la o persoana la alta.

Epilarea inghinala asigura igiena

Rolul parului este de a proteja pielea de praf, murdarie si conditii de vreme extreme. In zona pubiana, rolul pilozitatii este de a absorbi umezela si de a o tine deparete de zonele care nu sunt expuse. Odata ce parul este indepartat, pielea este mult mai vulnerabila la infectii. Cu toate acestea, cu ingrijirea potrivita, te afli in siguranta.

Epilatul cu ceara este cea mai buna optiune

Daca epilatoarele si procedura de epilare cu laserul sunt optiuni mai scumpe, iar epilatul cu lama de ras este o optiune temporara, epilatul cu ceara este calea de mijloc pentru care opteaza majoritatea. Cu toate acestea, ceara nu este intotdeuna alegerea potrivita. Poate fi daunatoare pielii fetei, care este foarte sensibila. Totodata, poate prezenta riscuri majore in cazul oamenilor care sufera de vene varicoase, existand pericolul ca, in timpul epilarii, aceste vene sa plesneasca.

Exista, de asemenea, riscul smulgerii pielii, al iritatiilor si al firelor crescute sub piele.

Epileaza-te miscand lama de ras in sensul opus al cresterii firului de par

Daca in cazul epilarii cu ceara este recomandat ca banda sa fie trasa in directia opusa cresterii firelor de par, in cazul epilarii cu lama de ras lucrurile stau exact pe dos. Este posibil ca, miscand lama de ras in directia opusa cresterii firelor de par, sa te alegi cu iritatii, mai ales in zona bikinilor. Poti folosi, pentru a inmuia firul de par si pentru a hidrata pielea, ulei de cocos.

Firul de par creste mai gros daca te epilezi folosind lama de ras

Unul dintre cele mai vechi mituri se refera la folosirea lamei de ras si spune ca firul de par se ingroasa dupa ce este taiat cu lama de ras de mai multe ori. Acest mit este bazat pe faptul ca, atunci cand firele de par sunt taiate, capatul conic al acestora dispare, lasand in loc un mijloc relativ gros, care creste apoi afara. Nu doar lama de ras lasa in urma trunchiul firelui de par, ci si ceara, care, uneori, rupe firul de par.

Buymag.ro este un magazin online de cosmetice care te asteapta cu o serie de produse pentru epilat profesionale, de foarte buna calitate, de la ustensile pentru epilat, ulei dupa epilat, decantoare ceara si ceara pentru epilat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare