Frumusete & Ingrijire

#ingrijire corp #frumusete si ingrijire #ingrijire corp vara

Pregateste-ti corpul pentru vara

Vara este sezonul in care trebuie sa renunti la complexe si sa te implici in mai multe activitati, sa faci mai multa miscare, dar si sa te relaxezi. Acum este momentul sa te asiguri ca esti pregatit, atat psihic cat si fizic, pentru vremea insorita, picnicuri si iesiri in parc, dar si pentru vacanta mult asteptata.

Cu siguranta, cea mai mare grija a ta este sa arati bine in costumul de baie. Astfel, fie ca vrei sa slabesti, fie vrei sa iti tonifici musculatura, aceste lucruri iti vor intari increderea in tine. In plus, vei fi mult mai sanatos si te vei simti de milioane.

Iata cateva trucuri pentru a fi in forma in sezonul cald:

1. Printeaza planul tau de bataie. Ca sa incepi vara motivat, printeaza planul tau pentru aceasta perioada. Scoate la imprimanta harta vacantei tale si lipeste-o intr-un loc care sa iti reaminteasca momentele placute care vor urma.

De asemenea, scoate la imprimanta si scopurile tale pentru vara:

  • slabeste 1 kilogram pe saptamana
  • stai departe de tentatii
  • mananca alimente sanatoase
  • protejeaza-te de soarele puternic
  • fa miscare
  • rasfata-te cu tratamente corporale.


2. Gaseste greutatea ideala pentru tine. Daca vrei sa dai jos cateva kilograme inainte de vacanta de vara, ai grija sa nu slabesti mai mult de 1 kilogram pe saptamana. Orice kilogram mai mult de atat, inseamna ca organismul tau sufera si este privat de nutrienti importanti. In cele din urma, kilogramele date jos se vor intoarce daca nu ai grija si pe mai departe.

3. Consuma alimente sanatoase. Una dintre cele mai eficiente modalitati de a reduce caloriile si implicit si kilogramele in plus este recomandat sa consumi alimente sanatoase, care se gasesc in piete. Alege fructe si legume de sezon, care sunt si mai ieftine si mai nutritive decat alimentele procesate. Pe langa alimentele proaspete, consuma si cereale integrale si proteine slabe, din pui sau peste.

4. Ai grija de sanatatea ta in sezonul cald. Vara nu inseamna numai distractie si relaxare, ci si arsuri solare, incidente la iesirea la gratar sau alte probleme pe care nu le poti controla. Pentru a preveni aceste accidente, este indicat sa ai grija de sanatatea ta, sa iti protejezi piele cu creme cu factor de protectie si sa te pregatesti corespunzator pentru iesirile in aer liber.

5. Tonifiaza corpul. Atunci cand vine vorba de tonifierea corpului, dieta corespunzatoare isi spune si ea cuvantul. Insa, daca in programul tau incorporezi si cateva minute de sport. Nu trebuie sa mergi la sala de sport, ci poti face chiar acasa cateva exercitii usoare. In aceste fel iti vei imbunatati flexibilitatea si rezistenta corpului. Incearca sa faci zilnic 30 de minute de sport. De asemenea, poti merge si la masaj de cateva ori pe saptamana.

6. Simte-te bine in pielea ta. Dupa schimbarile din dieta si miscare, un pas important il are si ingrijirea corpului. De la par pana la pedichiura, in sezonul cald trebuie sa arati cat mai bine si sa iti pui in valoare atuurile. Atunci cand arati bine, te vei simti bine si vei avea multa mai multa incredere in tine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului