Frumusete & Ingrijire

#lentile de contact #probleme vedere #ingrijire lentile contact

Porti lentile de contact? Afla tot ce trebuie sa stii despre ele!

Te-ai saturat sa porti ochelari? Nu mai suporti semnele inestetice pe care acestia ti le lasa pe chip? Iti faci mereu griji ca ramele nu se potrivesc cu tinutele pe care le porti? In acest caz, opteaza pentru purtarea lentilelor de contact si vei scapa de toate aceste probleme.

Afla totul despre beneficiile si avantajele lentilelor de contact, despre felul in care se ingrijesc si despre accesoriile de care ai nevoie pentru a le pastra in cea mai buna stare. Contact-lentile.ro iti pune la dispozitie toate materialele necesare pentru pastrarea si folosirea lor in conditii optime. Este simplu si la indemana oricui, oferind posibilitatea achizitionarii online a tuturor accesoriilor specifice.

Lentilele de contact - moda sau nevoie?

Lentilele de contact cu dioptrii nu sunt nicidecum un moft, ci o reala necesitate pentru persoanele care sufera de probleme cu vederea. Acestea pot inlocui cu succes ochelarii, iar principalul lor avantaj este acela ca te ajuta sa-ti imbunatatesti acuitatea vizuala intr-un mod discret, elegant si natural. Mai mult de atat, lentilele de contact nu iti restrictioneaza activitatile fizice solicitante, spre deosebire de ochelari, care pot deveni un adevarat impediment in practicarea unui sport.

Contrar opiniei populare, lentilele de contact nu sunt mai pretentioase decat ochelarii; acestea trebuie curatate la fel de frecvent si meticulos ca orice alte instrumente care ajuta la imbunatatirea vederii, pot fi aplicate cu usurinta si nu atrag atentia asupra "defectului" care le impune purtarea.

Tipuri de lentile de contact

In functie de perioada lor de viata, lentilele de contact pot fi zilnice, saptamanale, lunare sau cu purtare pe perioade extinse. Toate aceste tipuri de lentile de contact pot fi purtate pe intreaga durata a zilei, iar cele cu purtare pe perioade extinse pot fi purtate chiar si noaptea, in timpul somnului. Cu toate astea, medicii si specialistii in oftalmologie nu recomanda acest lucru, intrucat necesitatea lor in timpul somnului nu se justifica, iar curatarea si hidratarea lor zilnica nu este optionala, ci obligatorie.

Cele mai recomandate de catre medicii oftalmologi raman insa lentilele de contact zilnice sau de unica folosinta. Motivul pentru care acestea sunt superioare fata de celelalte tipuri de lentile tine de igiena si de impiedicarea impuritatilor, a microbilor si a virusurilor sa intre in contact repetat cu ochiul, prin reutilizare.

Ingrijirea lentilelor de contact

Primul lucru pe care trebuie sa il stii despre pastrarea si ingrijirea lentilelor de contact este ca acestea trebuie sa fie depozitate in cutii speciale.Casetele destinate pastrarii lentilelor de contact pot fi simple sau cu proprietati antibacteriene.

Cutiile speciale trebuie sa fie umplute cu o solutie de curatare speciala pe baza de apa si substante antibacteriene. Inlocuirea solutiei se face conform instructiunilor de pe ambalaj, care pot diferi in functie de proprietatile si de "longevitatea" acesteia.

Aplicarea si scoaterea lentilelor de contact nu trebuie facute altfel decat in conditii foarte igienice, astfel ca spalatul mainilor inaintea acestor operatiuni este obligatoriu. Optional, poti folosi diverse instrumente pentru scoaterea din lichid si aplicarea lor, asa cum sunt pensetele sau clestisorii speciali. Pentru un plus de confort, este indicata si utilizarea unor picaturi oftalmice de catre purtatorii lentilelor de contact.

Intra pe Contact-lentile.ro si vei gasi imediat variantele potrivite pentru necesitatile tale!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare