Frumusete & Ingrijire

#piele sensibila #piele uscata #piele fina

Piele fina si sanatoasa pe durata iernii

Deja sesizezi cum mainile tale incep sa se simta uscate la atingere? Odata cu instalarea frigului, vantul si ceilalti factori din mediul inconjurator iti influenteaza in anotimpul rece. Din fericire, exista o serie de solutii la indemana care sa iti asigure o piele mai fina si mai sanatoasa intreaga iarna.

Iata cat de usor te poti tine departe de problemele cu care pielea ta se confrunta in fiecare iarna:

1 Dieta si sanatatea pielii

Izvorul pielii sanatoase si hidratate se afla in interior, de aceea este important sa consumi alimente cu proprietati antiinflamatorii si acizi grasi esentiali. Femeile din istoricul Babilon mancau un produs realizat din seminte de susan si miere pentru a-si intretine frumusetea si tineretea. Tot susanul este si secretul femeilor din China, care se mandresc cu un aspect impecabil al pielii si al podoabei capilare.

Uleiul extras din peste (somon, sardine), nucile si semintele de in sunt alimente bogate in acizi grasi omega-3 benefici in acest sens. Uleiurile nerafinate din cocos, susan si masline sunt de asemenea alternative recomandate pentru o piele fara cusur.

Consuma intre mese nuci, alune si seminte de floarea soarelui . Fructul exotic avocado este bogat in grasimi bune, dar si in glutation. Acesta este un compus al antioxidantilor benefici pentru organism care impiedica imbatranirea prematura a celulelor.

2 Hidratarea

In afara de o dieta corecta, cantitatea de apa pe care o bei zilnic iti influenteaza in mod direct aspectul pielii. Asigura-te ca in fiecare zi consumi cel putin 8 pahare de apa plata. In acest fel, nivelul de hidratare se va reflecta in exterior, iar corpul tau va elimina toxinele in mod corespunzator.

Cafeaua si alcoolul iti priveaza pielea de hidratarea de care are nevoie, de aceea este recomandat sa limitezi consumul acestor bauturi.

3 Foloseste produse naturale de hidratare

Lotiunile hidratante cu aroma de placinta de dovleac au o aroma exceptionala, insa contin multe substante chimice care dauneaza mai mult decat sa trateze. Iata ce ingrediente este recomandat sa alegi:
 

  • ulei de cocos organic, unt de shea,
  • uleiul tonifiant (din eucalipt, menta, susan sau fenicul) este un remediu excelent pentru senzatiile de mancarime rezultate in urma uscarii tegumentului
  • crema de galbenele este un tratament intensiv pentru uscarea pielii, asa ca aplic-o de doua ori pe zi


4 Evita baile fierbinti

Cu toate ca o baie prelungita si foarte fierbinte suna tentant dupa o zi friguroasa, evita sa cedezi ispitei. Apa foarte calda si aburii produsi de aceasta iti priveaza pielea de grasimea sa naturala care ii asigura supletea.

Limiteaza timpul petrecut in dus la maximum 15 minute si foloseste un jet de apa calduta.

5 Protejeaza-ti pielea

Nu lasa razele ultraviolete si vantul uscat sa-ti stirbeasca vitalitatea si frumusetea pielii atunci cand te expui mediului extern. Foloseste o lotiune cu factor de protectie UV chiar si iarna si acopera-ti trupul in mod corespunzator: manusi, caciula si o esarfa/fular care sa iti protejeze buzele si tenul.

Poarta piese vestimentare din bumbac sau alte materiale naturale, care sa-i permita pielii tale sa respire in voie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare