Frumusete & Ingrijire

#femei #mituri #mituri anti-imbatranire

Mituri anti-imbatranire. Afla adevarul din spatele acestora!

Toti ne dorim sa ramanem tineri pana la adanci batraneti, insa timpul isi pune intotdeauna amprenta asupra noastra. Acesta este motivul pentru care multi apeleaza la diferite tratamente sau cure impotriva imbatranirii. Stii insa care dintre acestea sunt mituri si care nu? Afla adevarul care se ascunde in spatele acestora:

Mitul 1: “Fara cina” actioneaza ca o cura de intinerire celulara

In afara faptului ca lipsa unei cine relaxante ar putea afecta calitatea vietii, nu exista niciun studiu care sa demonstreze o reala intinerire celulara. Studiile pe animale au aratat totusi ca o diminuare a numarului de calorii zilnice incetineste cu adevarat descompunerea celulara. Nu exista insa nicio certitudine ca acest fapt ar fi valabil si la oameni.

Mitul 2: Legumele si fructele ne mentin in forma si tinere

Adevar gol-golut! O hranire sanatoasa si un stil de viata sanatos (fara tigari, alcool putin, miscare regulata, relaxare si suficient somn) sunt bazele unei vieti lungi. Nutrientii din gradina naturii preiau un rol esential in acest fapt.

Vitamina C si E (din kiwi, fructe citrice, ardei, varza) stopeaza radicalii liberi, protejeaza celulele si confera prin acestea un ten mai frumos. Luptatori de vaza impotriva imbatranirii sunt rosiile, deoarece contin licopina. Captatorul de radicali protejeaza nu numai impotriva cancerului, dar si pielea impotriva actiunii distructive a razelor UV.

Daca esti bombardata de stres si/sau fumezi, ai nevoie de mai multa vitamina C (150 mg). Foloseste si uleiuri de plante cu continut mare de vitamina E, precum uleiul de soia sau floarea soarelui.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare