Frumusete & Ingrijire

#femei #frumusete #computer #imbatranire #riduri

Femeile care lucreaza la calculator se uratesc mai repede

Petreci mai mult de 5 ore zilnic in fata unui calculator? Ei bine, trebuie sa stii ca in aceasta situatie exista riscul sa imbatranesti mult mai rapid decat celelalte femei de varsta ta.  Medicii spun ca femeile care stau foarte mult timp in fata unui monitor, se vor confrunta cu o piele foarte ridata, inca de la o varsta frageda.


Medicul Michael Prager, specialist in botox, a declarat pentru The Telegraph ca „daca esti genul de femeie care petrece mult timp la calculator, daca depui un efort care solicita concentrare si nu iti controlezi expresiile fetei, in mod sigur vei imbatrani prematur”.


Medicul a observat cum foarte multe femei stau incruntate in fata monitorului, ceea ce duce la ridurile de leu (ridurile puternice dintre sprancene).


In plus, acesta a declarat si ca pielea gatului poate avea si ea de suferit, ajungand in timp sa aiba aspectul de gat de curcan. Mai exact, pielea se rideaza profund si atarna foarte inestetic.


Specialistii spun ca acesta este doar inceputul si ca generatiile urmatoare vor avea si mai mult de suferit. In primul rand pentru ca femeile vor incepe sa isi schimbe trasaturile, si mai mult decat atat,  deoarece computerele incep sa fie nelipsite chiar si din cele mai modeste locuinte. Cel mai grav este ca parintii permit copiilor cu varste foarte fragede sa petreaca foarte mult timp in fata calculatorului, ceea ce grabeste imbatranirea si uratirea prematura.


Doctorul Michael Prager a mai spus ca el trateaza in momentul de fata doar femei care utilizeaza computerul de 10 – 15 ani, insa declara ca este ingrijorat cand se gandeste la urmele care vor ramane pe chipurile fetelor care folosesc computerul zi de zi, chiar si pentru cele mai simple lucruri, inca din adolescenta sau chiar frageda copilarie.


Cum sa previi uratirea cauzata de computer


In primul rand, lipeste-ti pe monitor un biletel care sa iti aminteasca sa renunti la expresia de incruntare. Este un lucru dificil, dar cu putin efort si auto sugestie vei reusi cu siguranta.


Poarta ochelari de protectie pentru monitor. Chiar daca nu ai nevoie de ochelari de vedere , exista totusi niste lentile care iti protejeaza ochii si care te vor ajuta sa ai o expresie normala  a fetei. Mai exact, medicul Michael Prager sustine ca foarte multe femei tin ochii foarte mici din cauza usturimilor si a oboselii, fara sa constientizeze acest lucru. Obiceiul va duce la formarea de riduri mici pe pielea in jurul ochilor.


Acorda mare atentie ingrijirii pielii. Exfoliaza-ti frecvent pielea, rasfat-o  si hidrateaz-o cu produse naturale . De exemplu, albusul de ou stimuleaza regenerarea celulelor pielii – o masca cu albus de ou , aplicata cel putin  data pe saptamana, va imbunatati vizibil aspectul pielii. De asemenea, uleiurile naturale presate la rece (ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de jojoba etc) sunt intens hidratante pentru piele, iar in plus contin vitamine si minerale esentiale pentru un ten frumos si sanatos. Aplica aceste uleiuri prin masaj si prin miscari in sensul acelor de ceas, insistand in zonele predestinate aparitiei de riduri (intre sptrancene, zona ochilor, colturile buzelor si gat).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare