Frumusete & Ingrijire

#ten imbatranit #frumusete #cearcane

De ce apar pungile sub ochi si cum le tratezi

Pungile sub ochi strica aspectul general al tonului si iti dau un aspect obosit, imbatranit chiar. De ce apar insa si cum poti sa scapi de ele?

Primul factor pe care trebuie sa il luam in considerare este... varsta. Pe masura ce trec anii, pielea din jurul ochilor devine din ce in ce mai putin elastica. De aceea, trebuie sa o ajutam cu tratamente specifice. Foloseste o crema hidratanta de exemplu, pe baza de retinol si vitamina C, si pune comprese cu musetel sau felii de castravete crud. Si ceaiul verde sau cel negru ajuta, iar cand remediile naturiste nu mai functioneaza, poti apela la estetician. De exemplu, injectiile cu acid hialuronic te pot scapa de problema. 

Un alt factor important este... oboseala. Da, dam vina pe ea pentru tot felul de probleme, insa si de data aceasta lipsa somnului si stresul duc la accentuarea pungilor de sub ochi. Si in acest caz plicutele cu ceai cu continut de cafeina te pot ajuta. De asemenea, functioneaza si un cub de gheata, aplicat zonal. 

Alergiile pot contribui si ele la aspectul inestetic. Mai ales primavara, daca zona respectiva se umfla, poti lua un antihistaminic, mai ales daca stii ca ai un istoric si un fond alergic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare