Frumusete & Ingrijire

#sare iodata #ingrijire personala #sare

Cum utilizam sarea inteligent

Stiai ca sarea are peste 10 mii de utilizari? Este unul dintre cele mai versatile minerale din lume, cu numeroase intrebuintari , atat in bucatarie, cat si la curatarea obiectelor casnice sau a rufelor. Folosirea sarii pentru conservarea alimentelor a fost un moment istoric.

Sarea a fost insa extrem de dificil de procurat. In zilele noastre insa, sarea este cel mai comun mineral din lume.

Iata mai jos cateva dintre intrebuintarile sarii:
 

Ingrijire personala


Pentru a prelungi viata periutei de dinti, inmoaie-o intr-o solutie din apa si sare. Sarea poate fi folosita si imediat dupa o intepatura de albina . Freaca bine locul afectat cu putina sare.

Sarea poate fi utilizata si pentru a indeparta mirosul neplacut al gurii. Prepara o solutie cu sare si bicarbonat de sodiu si clateste gura.

In bucatarie


Pe langa gustul special pe care il confera mancarurilor, sarea poate fi utilizata in bucatarie in numeroase forme. Sarea poate fi adauga in apa, atunci cand o fierbem. Sarea face ca apa sa fiarba la o temperatura mai mare, reducand astfel timpul de gatit.

Cu ajutorul sarii poti testa prospetimea oualor. Pune doua lingurite de sare intr-o ceasca si adauga oul. Daca este proaspat, oul se va scufunda, iar daca este mai vechi va pluti.

Sarea previne oxidarea fructelor. Majoritatea dinte noi folosim lamaie sau otet pentru a preveni aparitia petelor maro pe coaja merelor sau perelor. Pentru a-si pastra culoarea, tine fructele intr-o solutie din apa si sare.

Sarea indeparteaza si mirosul neplacut de pe maini. Pe langa sapun, spala-te si cu o solutie din otet si sare. Sarea pote fi intrebuintata si pentru prepararea bezelei, care devine mai pufoasa.
 

Pentru curatarea petelor de pe mobilier


Sarea este eficienta si ca agent de curatare. Este un catalizator pentru alte ingrediente, precum otetul, avand proprietati de curatare si deodorizare. Pentru a curata obiectele sanitare sau din bucatarie poti prepara o solutie din sare, bicarbonat de sodiu si sapun lichid.

Sarea ajuta la curatarea chiuvetelor, prevenind depunerea de grasimi. Sarea indeparteaza si petele de apa de pe mobilier. Tigaile cu multe depuneri de grasime pot fi curatate foarte usor cu putina sare.

Sarea este utila si pentru a curata frigiderul si pentru a indeparta mirosul neplacut. Pentru a indeparta rugina prepara o solutie din sare si amidon.
 

Pentru curatarea rufelor
 

Sarea indeparteaza petele de vin de pe haine. Acopera pata proaspata de vin cu sare si lasa cateva minute sa actioneze. Lasa apoi haina scufundata in apa rece timp de 30 de minute, inainte de a o spala.

Sarea poate fi folosita si pentru a usca mai repede rufele. Daca locuiesti la curte, in sezonul rece poti folosi putina sare in ultima clatire a rufelor pentru a preveni inghetarea.

Sarea indeparteaza si petele de transpiratie sau de sange de pe haine. Sarea poate fi folosita si pentru a curata talpa masinii de calcat.
 

Intrebuintari casnice


Sarea se foloseste pentru a impiedica furnicile sa patrunda in casa. Presara sare la intrarea in casa sau la ferestre. Furnicilor nu le place sa paseasca pe sare.

Sarea poate stinge si micile incendii din bucatarie. Tine mereu la indemana o cutie cu sare. Aplica sare de fiecare data cand o scanteie sare de la aragaz sau cuptor.

Sarea pastreaza florile taiate mai mult timp proaspete. Adauga un praf de sare in apa din vaza florilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare