Frumusete & Ingrijire

Cum se intretine un permanent?

Bucle perfecte, spirale lejere, onduleuri rebele, solutia poate fi... coafura permanenta. Este o tehnica de ondulare a parului, care dupa cum indica si denumirea ei este permanenta. Este indicat ca aceasta sa se faca intr-un salon specializat si numai de catre profesionisti. Odata ondulat, parul ramane asa pana cand acesta este taiat. Este neaparat necesar sa faceti un retus in momentul in care coafura nu mai este intacta. Retineti ca permanentul nu se face pe parul decolorat, deteriorat, deci foarte fragil, pentru riscati sa va cada intr-o cantitate mare. Masuri de precautie
  • Limitati-va la trei procedee de permanent pe an. O astfel de coafura bine facuta dureaza aproximativ trei luni. Daca parul creste repede, vopsiti-va radacinile intre doua permanente.
  • Spalati-va parul cu blandete. De asemenea, folositi un sampon hranitor pentru a va intari tulpinile capilare deteriorate.
  • Hraniti-va parul in profunzime. Utilizati masti reconstituante pentru a va proteja parul, caci uscarea acestuia este primul tau dusman. Optati pentru masti pe baza de migdala dulce care contribuie foarte bine la hidratarea parului ondulat si buclat (il fac mai suplu). Adevarat sau fals despre permanent
  • Permanentul strica parul. Fals! In cazul parului normal sau gras, permanentul nu creeaza nicio problema. Insa, in privinta parului uscat sau decolorat mareste gradul de uscare. Totusi, produsele actuale sunt mult mai putin dozate in amoniac, deci parul este mai protejat.
  • Produsele utilizate pentru a face un permanent irita radacina firului de par. Adevarat! Se pot produce reactii alergice sau mancarimi . Daca stiti ca aveti pielea sensibila, consultati mai intai un dermatolog .
  • Permanentul este imposibil de facut pe parul scurt. Fals! Permanentul se poate face si pe parul scurt cu ajutorul unor bigudiuri sau clesti (cleme).
  • Imi pot face permanent inainte de a pleca la mare. Adevarat! Parul permanentat suporta foarte bine marea si soarele. Totusi, este indicat sa folositi o masca reparatoare cu filtru mai mare dupa fiecare spalare pe cap pentru a-si pastra supletea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare