Frumusete & Ingrijire

#ingrijire personala #curatare urechi #spalare urechi #afectiuni auditive

Cum sa-ti cureti corect urechile ca sa te feresti de afectiuni auditive

Betisoarele de urechi sunt cele mai eficiente instrumente de curatat urechile dupa sapun si apa, dar ar trebui sa regandesti modul lor de folosire.

Prin folosirea betisoarelor de urechi risti sa-si afectezi interiorul urechii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le folosesti, ci sa o faci cu o mai mare atentie.

Pe majoritatea pachetelor cu betisoare de urechi, la instructiuni de folosire apar mesaje de tipul: "Folositi cu maxima atentie fara miscari bruste" si "Nu introduceti in canalul interior al urechii". Nu degeaba sunt trecute acolo, chiar daca putini dintre noi ne uitam pe instructiunile de folosire ale betisoarelor de urechi. Pana una alta, pentru mult, aceasta operatiune este una incredibil de simpla.

Curatarea urechii prin introducerea in canalul interior al urechii a betisoarelor poate genera, in timp, probleme auditive pe fondul afectarii cerumenului (ceara din urechi) sau chiar din cauza ruperii timpanului. Cerumenul are rol natural de protectie, insa betisoarele igienice pot impinge cerumenul in interiorul canalului auditiv, favorizand formarea dopurilor de ceara, iar acestea, la randul lor, favorizeaza aparitia infectiilor.

Cerumenul lubrifiaza si protejeaza in mod natural urechea interioare de factorii externi, motiv pentru care curatarea excesiva si chiar obsesiva (in anumite cazur) duce la eliminarea aproape totala a acestuia, fapt care lasa urechea interna "la mila" factorilor externi.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare