Frumusete & Ingrijire

#scrub #gel de curatare #tratament #masaj #relaxare #spa

Cum sa iti oferi o sedinta de spa la tine acasa

Nu ai nevoie de un mega-buget pentru a beneficia de efectele relaxante ale unui spa. Profita de intimitatea locuintei tale si ofera-ti momente de rasfat. Inchide-ti telefonul, incuie usa, asculta o muzica fina ca o soapta si da startul sedintei de spa.  

 

 

Pasul 1. Pregateste-ti casa pentru o experienta relaxanta

Inainte de a te cufunda in apa calda din cada, trebuie sa pregatesti toate cele necesare unei experiente de neuitat. Vei avea nevoie de urmatoarele lucruri:

  • Halap si papuci de baie
  • Muzica relaxanta 
  • Lumanari parfumate  
  • Manusa abraziva 
  • Prosop moale
  • uleiuri esentiale sau sare de baie 
  • Produse cosmetice de curatare, tonifiere si hidratare
  • Perna

Pasul 2. Relaxeaza-te

Uita de toate grijile si responsabilitatile pe care le ai, pentru ca acesta este momentul tau de relaxare si nimeni nu are voie sa te deranjeze. Inchide-ti telefonul si incuie usa, lasa televizorul deoparte.

De data aceasta, nu ai voie sa te grabesti, asa ca ritmul miscarilor tale trebuie sa fie mai lent decat de obicei, ca si cum ai sfida timpul. Trecerea timpului este ultimul lucru care ar trebui sa te preocupe. Tot ceea ce ar trebui sa auzi este muzica de relaxare, care iti inunda baia intr-un mod subtil, aproape vrand sa te adoarma.

Aseaza toate produsele necesare in jurul cazii, astfel incat sa le ai la indemana. Muzica relaxanta te va ajuta sa faci totul moderat, fara graba. Acorda-ti timp sa mirosi lumanarile, imbraca-te in halatul de baie moale, lasa apa de la robinet sa iti picure printre degete.

Pasul 3. Rasfata-te cu uleiuri esentiale

Completeaza aroma lumanarilor parfumate cu savoarea uleiurilor esentiale. Miros excelent si in plus, iti hidrateaza pielea. Adauga cateva picaturi in apa si pielea ta se va relaxa imediat. Inmoaie un prosop in apa amestecata cu uleiuri esentiale si apoi mangaie-ti usor fata si gatul cu acesta.

Alege aromele in functie de preferintele tale. Daca vrei sa scapi de stresul de peste zi, opteaza pentru lavanda, iasomie, musetel sau ylang-ylang . Daca ai nevoie de o sesiune revitalizanta, atunci ai nevoie de eucalipt, rozmarin, cimbru sau lamaie.

Pasul 4. Curata pielea in profunzime

De cand nu ai mai avut timp sa ii oferi corpului tau o sedinta de exfoliere si hidratare? Scoate din sertare lufa sau manusile abrazive, aplica un scrub si maseaza-ti usor pielea. Daca nu ai un astfel de produs in casa, amesteca o lingura de sare de baie cu cateva picaturi de uleiuri esentiale, apoi adauga apa. Pasta formata va juca rol de gel abraziv si iti va curate pielea in profunzime.

Nu ezita sa iti masezi indelung scalpul atunci cand aplici samponul. Pentru un plus de savoare, poti adauga in sampon cateva picaturi de ulei de lavanda sau rozmarin. Vei simti cum o stare de relaxare iti inunda tot corpul.

Pasul 5. Aplica lotiune tonica  

Scufunda-te in apa aromata si sprijina-ti capul de o perna. Daca nu vrei sa se ude, atunci o poti inveli intr-un saculet din plastic, adaugand inca o invelitoare pentru acesta. Astfel, singura care va trebui uscata va fi husa asezata peste saculet.

Pret de 10 minute, inchide ochii si viseaza. Daca doresti, poti citi chiar pasaje din cartea ta preferata. Incheie aceasta etapa cu un dus cald si inveleste-te intr-un prosop moale. Aplica lotiune tonica pentru a oferi fermitate pielii si esti ca noua.  

Pasul 6. Ai grija de fata ta

Pielea fetei tale este speciala si delicata, asa ca trebuie tratata cu blandete. Evita sa alici apa foarte fierbinte sau produse de curatare care usuca pielea din aceasta zona. Mai intai, curata in profunzime cu ajutorul unui burete moale. Aplica putin gel de curatat pe acesta si maseaza-ti usor fata si gatul. Urmeaza rutina zilnica de utilizare a cremei specifica tipului tau de ten. Pentru a finaliza procesul, maseaza-ti din nou fata cu un cub de gheata invelit intr-o punga mica din plastic.

Tips:

  • Pretuieste-ti si rasfata-ti corpul. O sedinta de spa este menita sa te relaxeze, asa ca nu ai voie sa te grabesti sau sa te lasi distrasa de problemele zilnice.
Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului