Frumusete & Ingrijire

#lama #picioare #epilare

Cum sa iti epilezi perfect picioarele

Daca in urma mai multor incercari ai decis ca lama de ras este instrumentrul tau preferat pentru indepartarea parului de pe picioare , este bine totusi sa ai in vedere cateva aspecte pentru a evita posibilele neplaceri. Oricat de scurt ar fi parul de pe picioare si oricat de buna ar fi lama, intotdeauna ai la final mici taieturi care te indispun.


Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa obtii picioare perfect epilate, o piele fina , sexy, fara taieturi, in urma epilarii cu lama.


Inmoaie pielea cu apa calda


Atunci cand te epilezi, mentine jetul de apa calda pe picioare, cel putin doua minute pentru ca pielea sa se inmoaie si lama sa alunece mai usor. Daca te grabesti si nu acorzi putin timp pielii sa se inmoaie, este foarte probabil ca la final sa ai pe picioare destul de multe taieturi din care va curge sange.


Exfoliaza pielea cu o lufa


Cel mai potrivit produs exfoliant inaintea unei epilari este lufa. Umezeste bine lufa cu apa fierbinte, toarna peste ea putin gel de dus si apoi maseaza cu putere pielea picioarelor. Indepartarea celulelor moarte nu doar ca iti va lasa pielea foarte sanatoasa, frumoasa si lucitoare, ci va pregati terenul propice pentru o lama ascutita. Mai mult decat atat, prin masarea pielii cu lufa, firele crescute in interiorul pielii vor iesi la suprafata.


Foloseste o crema de ras


Femeile care utilizeaza lama, obisnuiesc sa foloseasca  gelul de dus pentru ca lama sa alunece mai usor pe piele, insa din pacate acest produs nu este destinat epilarii. Daca nu ai deja in casa crema sau spuma de ras, achizitioneaza rapid una. Nu are importanta daca produsul este destinat barbatilor. Partea buna a cremei de ras este aceea ca inmoaie pielea si firele de par si usureaza epilarea. 


Inainte de utilizare, agita tubul, pune putin produs in palme si maseaza-l apoi pe picioare. Dupa 20 de secunde incepe sa utilizezi lama, iar rezultatele te vor uimi.


Epileaza in directia corecta


Probabil de teama de a nu se taia, foarte multe femei folosesc lama de ras exact in sensul cresterii firelor de par. Din pacate, aceasta metoda nu va putea indeparta in totalitate firele de par, lasand in urma o radacina mai mult decat vizibila.


Pentru cele mai bune rezultate, utilizeaza lama de ras exact in sensul invers al cresterii firelor.


Foloseste un ulei calmant


Dupa epilarea cu lama, este foarte posibil ca pielea picioarelor tale sa fie usor iritata, asa ca in niciun caz nu are nevoie de o crema de corp plina de ingrediente chimice.


Pentru a calma pielea, utilizeaza un ulei 100% natural. Poti alege intre uleiul de masline, uleiul de germeni de grau sau uleiul de galbenele (calmeaza aproape instant iritatiile).

Sursa foto : themomsbuzz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului