Frumusete & Ingrijire

#frumusete si ingrijire #sanatate #exfoliere #ingrijire piele #albire piele

Cum sa iti albesti pielea in mod natural

Iti doresti sa ai o piele perfect alba, fara imperfectiuni? Nu este neaparat nevoie sa apelezi la dermabraziune sau la albire chimica, in saloanele profesionale. Exista cateva masti, pe care le poti prepara chiar acasa, si care vor avea rezultate uimitoare.

Este adevarat ca dupa o singura masca, pielea ta nu va fi cu mult mai alba si ca nici dupa mai multe aplicari nu vei avea rezultate similare cu cele de la salon. Totusi, pielea ta si celulele nu vor fi atacate intr-un mod brutal de un tratament toxic, ci alintate si rasfatate cu ingrediente cat se poate de naturale.

Tratament cu albus de ou si lamaie

Separa un albus dintr-un ou si amesteca-l cu zeama de la jumatate de lamaie. Adauga cele doua ingrediente intr-un bol si incalzeste-l la bain-marie. In numai cateva minute vei observa cu cele doua ingrediente se transforma intr-o crema. Adauga crema intr-un borcanel si depoziteaz-o in frigider timp de 15 zile.

Aplica aceasta crema in fiecare seara, pe pielea perfect curata si indeparteaz-o dupa aproximativ 20 de minute. Nu te speria de mancarimile pe care le vei simti. Acestea sunt absolut normale si sunt provocate de acidul din lamaie, care actioneaza la suprafata pielii.

Tratament cu ingrediente proaspete

Amesteca cate doua linguri de zeama proaspata de la urmatorele ingrediente: rosi, castraveti si lamaie. Amesteca-le bine si adauga lichidul intr-un tub cu pulverizator. Imprastie produsul pe piealea curata, in fiecare dimineata si seara, timp de doua saptamani. Acidul din aceste alimente va produce albirea pielii.

Exfoliere

Cu cat vei curata mai mult celulele moarte, cu atat pielea va deveni mai curata si mai luminoasa.

Daca nu ai incredere in produsele de exfoliere, opteaza pentru un gel de curatare si un prosopel de bumbac. Umezeste prosopelul cu apa fierbinte, adauga putin gel de curatare si maseaza intreaga suprafata a pielii.

Eventual, peste gelul de curatare poti adauga un varf de lingurita de bicarbonat si 3 picaturi de zeama proaspata de lamaie.

Atentie! Niciun tratament de albire nu trebuie urmat pe o perioada mai mare de 3 saptamani, chiar daca este facut cu ingrediente naturale. Poti relua aceste tratamente cosmetice abia dupa o pauza de o luna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare