Frumusete & Ingrijire

#piele iarna #ingrijire #hidratare

Cum sa ingrijesti pielea uscata iarna

pielea uscata este o problema la fel de fragila precum pielea cu exces de sebum. Aceasta problema se inrautateste odata cu venirea frigului, ceea ce inseamna ca trebuie sa acorzi mai multa atentie si ingrijire pielii tale.

Produsele si ingrijirea adecvata iti vor proteja pielea si o vor mentine frumoasa si tanara pentru mai multa vreme, asa ca nu ezita sa ii oferi tot ce este mai bun si mai sanatos.

Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii ai in vedere in ceea ce priveste ingrijirea pielii uscate:

Demachiere hidratanta

Chiar daca folosesti machiaj sau nu, pielea ta trebuie curatata in fiecare seara. Achizitioneaza un demachiant foarte hidratant care sa hraneasca in profunzime pielea uscata. Atentie la pielea din jurul ochilor care are nevoie de o ingrijire speciala.

Masca hidratanta

Cel putin o data pe saptamana, aplica pe pielea curata o masca cu efect hidratant. O idee ar fi sa amesteci o lingurita de pudra de argila cu ulei de masline si sa aplici apoi rezultatul pe fata. Masca se lasa pe piele cel putin 10 minute si se clateste apoi cu apa calda din belsug. Aceasta masca iti va hidrata intens pielea si o vacurata in profunzime.

Este recomandat ca masca sa se aplice imediat dupa baie/dus cand porii sunt deschisi, iar epiderma absoarbe toate substantele nutritive de care are nevoie.
Dupa aplicarea acestei masti nu vei mai avea nevoie de o crema hidratanta.

Crema hidratanta

In zilele in care nu aplici masca hidratanta, este necesar sa folosesti o crema intens hidratanta, potrivita pielii tale. Aceasta se aplica in fiecare seara, dupa demachiere, dar si dimineata, ca baza pentru machiaj.

Machiaj pentru piele uscata

Mastile si cremele sunt ineficiente daca produsele de machiaj utilizate nu sunt potrivite tipului tau de ten. Achizitioneaza un fond de ten special pentru tenul uscat – acesta iti va hidrata pielea fara sa ii dea un aspect lucios sau gras.

Alte sfaturi:

  • Achizitioneaza un umidificator – pentru ca iarna aerul este foarte uscat, iar pielea ta are nevoie de umiditate, un umidificator este o solutie potrivita;
  • Foloseste-te de fructe – striveste o banana si maseaza-ti pielea cu pasta rezultata, dupa care clateste cu apa calduta. Acest fruct ajuta la hidratarea pielii;
  • Bea suc proaspat de morcovi – susbtantele nutritive continute de morcovi trateaza problemele pielii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare