Frumusete & Ingrijire

#peeling riduri #peeling mediu #peeling profund #peeling chimic #peeling facial #peeling

Ce trebuie sa stii despre peelingul chimic facial, metoda care iti intinereste tenul

Ridurile cauzate de imbatranire si de expunerea la soare, liniile fine de sub ochi si cele din jurul gurii, dar si anumite tipuri de acnee pot fi reduse si tratate in urma procedurii de peeling chimic. Metoda poate fi folosita si pentru a diminua pistruii si petele cauzate de soare. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta procedura dermato-cosmetica:

Ce presupune

Procedura se face in cabinetul unui medic dermatolog si presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unor substante chimice, pentru a indeparta celulele moarte ale pielii si pentru a stimula regenerarea celulara. Cu 2-3 saptamani inainte, e posibil sa fie nevoie sa te dai cu anumite creme recomandate de catre medic si sa iti cureti in profunzime tenul, de 2 ori pe zi.

Tipuri de peeling chimic

Exista trei tipuri de peeling chimic: superficial, mediu si profund. Medicul dermatolog stabileste care ti se potriveste, in functie de problema pe care vrei sa o tratezi si de tipul de ten.

  • peelingul superficial dureaza cateva minute, timp in care medicul aplica o solutie chimica pe fata. Ai nevoie de 1-7 zile pentru recuperare. De obicei, nu ai voie sa te machiezi cateva zile si trebuie sa te dai cu crema cu protectie UV de fiecare data cand iesi din casa.
  • peelingul mediu e mai complex, caci substanta folosita actioneaza pe ten aproximativ 40 de minute, iar 48 de ore de la interventie pielea poate fi rosie si iritata. Ai si senzatie de arsura a pielii si iti pot fi recomandate calmante. Poti avea nevoie de 7-14 zile de recuperare.
  • peelingul profund se realizeaza in urma unei anestezii locale sau generale si poate dura intre 60 si 90 de minute. De obiei, intre 7 si 10 zile vei purta un bandaj pe fata, deci trebuie sa stai acasa, si iti pot fi administrate antivirale. Recuperarea dureaza intre 14 si 21 de zile. Trebuie sa eviti expunerea directa la soare in primele 3 luni dupa procedura.

Cand nu se recomanda

Peelingul nu este recomandat daca ai pielea bronzata, daca ai un herpes activ, daca ai suferit de curand o interventie chirurgicala la nivelul fetei si daca ai o infectie in organism.

Procedura nu e indicata nici in cazul in care esti insarcinata ori daca suferi de afectiuni dermatologice precum dermatita seboreica, psoriazis si rozacee, potrivit recomandarilor membrilor Societatii Americane de Dermatologie. De aceea, trebuie sa ii spui medicului daca te afli intr-una din aceste situatii, iar acesta va lua cea mai buna decizie.

Sursa foto: eadolife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare