Frumusete & Ingrijire

#epilare definitiva laser #epilare definitiva #frumusete si ingrijire #efecte epilare definitiva

Ce efecte negative are epilarea definitiva cu laser

Epilarea definitiva pare o solutie de vis pentru orice femeie. Numai cand te gandesti ca vei avea mereu pielea fina si ca va trebui sa renunti la programarile la salon, la zecile de minute de asteptare, la durerea provocata de ceara, dar si la sumele imense de bani pe care le scoti din buzunar de-a lungul timpului, incepi sa te gandesti ca epilarea definitiva cu laser este cea mai buna varianta de a scapa de parul nedorit.

Efecte secundare temporare

In primul rand, trebuie sa stii ca nu este suficient sa beneficiezi de o singura sedinta de epilare definitiva cu laserul.

In mod evident trebuie sa mergi la clinica pe o perioada mai lunga de timp, incepand de la cateva saptamani, pana la cateva luni. In tot acest timp, expunerea la soare sau la solar este total interzisa. Acest lucru inseamna ca daca faci epilarea pe timpul verii, concediul la mare iese din discutie din start.

Durerea - cu siguranta epilarea definitiva cu laser nu este un procedeu placut sau relaxant. In timpul tratamentului vei simti intepaturi si chiar dureri, insa acestea sunt suportabile.

Umflarea - zona tratata cu laserul va ramane umflata cateva ore si chiar o zi intreaga, dupa fiecare sedinta. Este clar ca in acest mod nu vei putea sa iti expui picioarele foarte mult.

Inrosirea - pielea este expusa unui traumatism, iar acest lucru va provoca inrosirea epidermei.

Efecte secundare permanente

Decolorarea pielii - din pacate, decolorarea permanenta a pielii este unul dintre cele mai neplacute efecte adverse in ceea ce priveste epilarea definitiva cu laser.

Cicatricile - desi riscul de aparitie a cicatricilor este destul de redus, acest lucru nu este totusi imposibil.

Arsurile - si arsurile sunt un efect advers destul de rar si este provocat cel mai adesea de persoanele care nu sunt foarte bine pregatite in domeniu.

Ce poti face

In primul rand, daca te-ai hotarat sa te supui unui tratament de epilare cu laser, nu iti ramane decat sa te informezi foarte bine, sa adresezi specialistului toate interbarile si nelamuririle pe care le ai si sa urmezi indeaproape sfaturile oferite de acesta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului