Frumusete & Ingrijire

#produse cosmetice # cosmetice bio #produse de ingrijire

Ai toate motivele sa incerci produsele cosmetice bio – iata ce avantaje prezinta

Cosmeticele sunt produse esentiale, folosite zi de zi de o larga scara de femei, cu varste diverse. Indiferent ca sunt cele de ingrijire sau de machiaj, astfel de produse sunt necesare si definesc mai cu seama femeile de generatie moderna sau cele adaptate la asta. Vremurile trecute faceau ca acest segment sa fie mai mult dorit si mai putin accesibil. Acum insa, din fericire, exista o piata si o intreaga industrie dedicata acestui segment.

In infinitele optiuni, femeile aleg in functie de buget si nevoi. Un alt reper ar trebui sa fie legat de cosmeticele bio, net superioare cosmeticelor clasice. Expunerea la o sumedenie de ingrediente trebuie sa preocupe din punct de vedere al sanatatii. Diversele studii si cercetari pe aceasta tema au inceput sa scoata la iveala ca unele ingrediente din retetele cosmeticelor de pe piata au un impact nedorit asupra sanatatii. Insa din fericire alternativa bio exista.

Iata si care sunt avantajele principale corelate cu folosirea cosmeticelor bio:

Nu contin chimicale si substante daunatoare

Cometicele clasice pot avea un continut mare de ingrediente sintetice, chimice. Acestea aparent ajuta la imbunatatirea aspectului insa pe termen lung fie afecteaza tenul, fie pot fi sursa unor altor probleme ale organismului. Parabenii si ftalatii sunt doua tipuri de substante adesea folosite.

Desigur, intr-o nota comparativa, cosmeticele bio sunt au un continut aproape integral din ingrediente naturale. Acestea hranesc pielea, sunt sursa de sanatate si vitalitate. Increderea de a le folosi vine tocmai din faptul ca se bazeaza pe puterea naturii.

Bogate in nutrienti

O regula din domeniu spune ca daca nu este ceva ce ai putea consuma, atunci nici pielea ta nu ar trebui “hranita” cu acel produs. Desigur, cosmeticele bio sunt o reteta compusa din numeroase ingrediente naturale si extracte ale acestora.

Untul de cacao spre exemplu este un produs de referinta din gama celor de hidratare intensa, fiind o sursa complexa de acizi grasi pentru o piele ferma si sanatoasa. Machiajele organice, de genul fondului de ten bio, lichid, ar putea contine unt de cacao sau alte uleiuri cosmetice variate, pline de nutrienti. Astfel de ingrediente sunt in masura sa ofere senzatia de piele catifelata, insa si in concret sa ajute in acest sens. Extractul de ceai alb, de struguri reprezinta o sursa buna pentru antioxidantii necesari.

Se pare ca aparte de cazurile celor care sunt predispusi mai des la tot felul de alergii, alegerea cosmeticelor bio este la scara larga fara efecte adverse. Practic nu poti sa dai gres cu astfel de produse, avand in vedere continutul nutritiv si componentele sale din extracte naturale.

Un aliat impotriva imbatranirii timpuri a pielii si tenului

Unele produse cosmetice bio contin si minerale naturale ce genereaza un anume nivel de protectie solara. Pe termen lung asta face ca imbatranirea prematura a tenului sa fie evitata, cand cauza este expunerea la raze UV.

De asemenea, unele cosmetice din sfera celor bio includ si o doza de antioxidanti precum vitamina C, demonstrat a fi util in misiunea de protectie oferita pielii. Ori daca nu includ, retetele homemade pot face ca acest lucru sa devina realitate. A se intelege la ce nivel de constientizare s-a ajuns, incat cu cateva ingrediente de calitate si bio se pot face mixuri ce inlocuiesc cu succes cosmeticele de pe piata, pline de chimicale. Implica dar putina concentrare si desigur o sursa buna pentru uleiuri si alte tipuri de ingrediente. Spre exemplu produse-cosmetice-bio.ro promite o sursa larga de astfel de ingrediente cosmetice, pentru realizarea diferitelor cosmetice necesare: deodorante, creme etc.

Sunt delicate cu pielea. Aceasta pare sa fie concluzia in ceea ce priveste folosirea cosmeticelor bio, iar acest beneficiu este pe termen lung. Cosmeticele inseamna grija si atentie si sunt produse in numele acestor atribute. Cel putin cele bio sunt un real ajutor pentru mentinerea tenului si a pielii la un nivel sanatos si cu elasticitatea necesara.

Am deviat in ultimii ani de la un concept sanatos si natural, pentru ca puterea industriei in a produce cosmetice a atras prin metode ingenioase. Facand sa para ca avem nevoie, aparent, de tot felul de ingrediente, ne-au transformat in consumatori de produse care pe moment imbunatatesc aspectul, insa costul este cel pe termen lung. Daca acum crezi ca sunt de efect, mai incolo ajung sa imbatraneasca tenul, prematur, si sa fure sansa unui aspect pe masura varstei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare