Frumusete & Ingrijire

#remedii arsuri solare #plaja #soare #arsuri solare

Ai stat prea mult la soare? Cum scapi rapid de arsurile solare

Sezonul estival este foarte ademenitor pentru multe dintre femei, pentru ca este sursa unui bronz frumos. Insa nu intotdeauna orele petrecute la soare se termina cu bronzul dorit, ci si cu arsuri solare.

Arsurile solare se manifesta prin roseata si usturime a pielii, o senzatie puternica de disconfort in momentul in care acoperi zona afectata cu imbracaminte. Arsurile solare pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii din natura:

Salata verde

Stiai ca salata verde are puternice proprietati antiinflamatoare? De aceea, este un remediu excelent in caz de arsuri solare. Fierbi o salata, in aproximativ 350 ml de apa, iar in momentul in care da in clocot, iei de pe foc. Lasi sa se raceasca, apoi pui in frigider pentru 4-5 ore, dupa care, cu ajutorul unei dischete demachiante.

Ulei de lavanda


Pentru calmarea pielii inrosite poti sa masezi usor zona afectata cu ulei de lavanda, recunoscut pentru proprietatile sale calmante. De ajutor poate fi si uleiul esential de menta, pentru ca da o senzatie racoroasa pe piele.

Aloe vera


 Aloe Vera este unul dintre cele mai eficiente leacuri contra arsurilor solare folosit din cele mai vechi timpuri. Contine antioxidanti, are proprietati calmante si ajuta la reducerea inflamatiei. Unele studii arata ca, in afara de ameliorarea usturimii, grabeste vindecarea arsurilor solare.

Miere

Un remediu eficient, la indemana oricui, este mierea. Reduce inflamatiile, calmeaza durerile si grabeste vindecarea. Aceste efecte se datoreaza antioxidantilor pe care ii contine.

Lapte

Compresele cu lapte fac adevarate minuni pentru pielea afectata de arsurile solare, reducand din disconfortul simtit. Grasimea din lapte este cea care lupta eficient cu simptomele arsurilor cauzate de expunerea in exces la soare.

Iaurt


Daca aplici iaurt pe zona afectata, acesta va ajuta la calmarea rosetii pielii si la ameliorarea usturimii. Lasi sa actioneze 10-15 minute, dupa care faci un dus caldut. Aplici iaurtul de mai multe ori pe zi, pana la vindecare. Proteinele si grasimile care se gasesc in iaurt sunt cele care ajuta la ameliorarea durerii.

Daca sunt afectate suprafete mari ale pielii, daca au aparut basici si daca zona este una foarte dureroasa este bine sa te prezinti la medic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare