Fie ca e vorba de unghii naturale sau false, ambele tipuri de manichiuri trebuie intretinute cu mare atentie. Conform site-ului nailshop.ro, exista avantaje si dezavantaje ale ficarei optiuni. In timp ce unghiile naturale se intretin mai usor, cu costuri mai mici, ele rezista mai putin decat cele false, care trebuie intretinute la cateva saptamani si care se rup mai greu, dar sunt mai costisitoare.
 

Unghii false


Aplicarea sau construirea unghiilor false cu gel se face numai de catre un tehnician specializat si dureaza 1.5-3 ore.

Aplicarea costa, in medie, 80 de lei, iar intretinerea unghiilor, care are loc o data la 3-5 saptamani, in jur de 50 de lei.In cazul in care optezi pentru aplicarea si intretinerea unghiilor false la domiciliu, este important sa sa chemi pe cineva cu experienta sau cunostinte temeinice in acest domeniu. In plus, necesita costuri suplimentare, deoarece daca doresti sa ti le intretii singura, trebuie sa iti achizionezi toate instrumentele si echipamentul necesare.

Unghiile false sunt mult mai rezistente decat cele naturale, iar daca vreuna dintre ele se rupe accidental, incepe sa se agate de lucruri sau doare, se reconstruieste de catre tehnician. In plus, se pot construi marimi de toate felurile, dar si forme variate, indiferent de forma unghiei naturale. La o lungime medie, se schimba aspectul general al mainii, creandu-se iluzia unor degete mai lungi.

Si culoarea sau modelul de pe unghii este mai rezistent, datorita materialelor din care sunt facute. Poti sta cu un model pana la 5 saptamani, fara probleme. Nail art-ul pe unghia falsa poate sa fie foarte special, chiar unic, datorita paletei largi de tehnici si materiale disponibile pentru decorarea unghiilor false.
 

Unghii naturale


Unghiile naturale se intretin mult mai des, cam o data la 1-2 saptamani. Intretinerea se face si acasa, este mai ieftina, si necesita putine instrumente.
 

Durata unei manichiuri facute la salon este de doar 30-45 de minute si nu costa mai mult de 15-25 lei (in functie de model).

Modelul realizat cu ajutorul lacurilor de unghii tine doar cateva zile, dar se pot face altele usor, in cateva minute.

Spre deosebire de cele false, unghiile naturale se rup mai repede, lungimea lor fiind limitata. Daca se rupe una, trebuie redimensionate toate, pentru ca manichiura sa aiba un aspect armonios.

Din cauza lungimii , tehnicile de decorare a unghiilor naturale sunt limitate, comparativ cu tehnicile folosite la unghiile false.


  •   2012-01-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana: Cand este obligatorie folosirea dusului bucal?

Expertul Acasa.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana, medic specialist in implantologie orala, estetica dentara

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.