Frumusete & Ingrijire

#produse cosmetice #ingrediente produse cosmetice #produse toxice

Adevarul despre pericolele produselor cosmetice

Fondurile de ten, cremele de protectie solara sau balsamurile sunt cateva dintre produsele cosmetice pe care le utilizam frecvent, dar care contin o lista lunga de ingrediente. Sunt insa toate aceste ingrediente sigure pentru pielea noastra?

Pe piata exista insa si produse naturale, o alternativa pentru cei care isi doresc sa reduca folosirea de chimicale.

Problema: Produse de indreptare a parului pe baza de . Tratamentele pe baza de keratina pe care le gasesti in saloanele de infrumusetare lasa parul matasos si stralucitor. Aceste tratamente contin insa cantitati impresionante de formaldehida, o substanta chimica care poate duce la cancer.

Solutie: Balsamuri. Balsamurile de par ajuta la indreptarea parului si la reducerea electricitatii statice. Rezultatele sunt insa de scurta durata . Poti insa indrepta parul cu ajutorul unei placi de par. De asemenea, este indicat sa limitezi utilizarea uscatorului de par.

Problema: de par. Numeroase studii evidentiaza legatura dintre vopseaua de par si cancer, iar femeile sunt mai supuse riscului de a suferi de leucemie sau limfom . Specialistii avertizeaza si asupra riscurilor asupra fatului, fiind astfel recomandat sa se evite astfel de produse, cel putin in primul trimestru de sarcina.

Solutie: Vopsea din plante. Vopseaua pe baza de plante, printre care si henna, schimba culoarea parului fara insa a avea efectele secundare ale produselor chimicale. Exista insa si dezavantaje: culorile nu sunt intense si nu rezista foarte mult. Mai poti incerca si vopsitul profesionist, intr-un salon de coafura, cu ajutorul suvitelor, astfel incat chimicalele din vopsea sa nu intre in contact direct cu pielea.

Problema: Lentilele de contact estetice. Lentilele de contact colorate sau cu diverse modele care nu corecteaza vederea te pot ajuta sa iti schimbi aspectul. Ai insa grija la lentilele de contact care sunt comercializate fara prescriptie. Acestea sunt adesea disponibilie in diferite saloane de infrumusetare, magazine sau pe internet.

Lentilele de contact necesita o grija deosebita, chiar daca le folosesti o singura data. Daca nu ai grija de ele corespunzator, risti numeroase infectii ale ochilor, care pot duce la pierderea vederii.

Solutie: Lentile de contact profesioniste. Atunci cand achizitionezi lentile de contact este foarte important sa apelezi la specialisti. De asemenea, este foarte important sa mergi la un , chiar daca nu ai probleme cu vederea. Achizitioneaza lentilele doar din magazine specializate, pe baza prescriptiei primite de la medic.

Problema: . Ftalatii sunt substante chimice care sunt folosite in numeroase produse cosmetice . Se gasesc si in jucarii sau ambalaje pentru alimente. Folosirea acestor substante in timpul sarcinii mareste riscul de dezvoltare anormala a fatului si .

Solutie: Produse cosmetice fara ftalati . Inainte de a achizitiona produse cosmetice, citeste foarte bine etichetele. Evita produsele care contin toate variantele de ftalati sau plastic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului