Frumusete & Ingrijire

#ingrijire piele #piele #imbatranire

Aceste obiceiuri iti afecteaza pielea! Tu le practici?

Multi vor sa opreasca procesul de imbatranire, dar nu toti stiu cum sa o faca. Foarte multi oameni apeleaza la medicii esteticieni si la injectii cand ar putea foarte simplu sa renunte la cateva obiceiuri nesanatoase. Stiai ca in lista obiceiurilor nesanatoase intra si pulverizarea parfumului pe gat sau bautul cu ajutorul paielor de plastic?

Intr-o lume in care excesele chirurgicale si botoxul sunt un lucru normal, multi oameni cred ca recurgand la aceste tehnici vor reusi sa aiba parte de „tinerete fara batranete si viata fara de moarte”. Dar poti recurge si la alte metode pentru a avea o piele tanara mereu! Exista o varietate de lucruri pe care oamenii le fac in rutina lor zilnica, care adauga ani la fata si corpul lor - dar nu te teme - exista o modalitate simpla de a le evita.

1. Renunta la perna de bumbac

O schimbare usoara pe care o poti face este sa inlocuiesti perna obisnuita de bumbac cu una de matase. Dermatologul Marie Jhin Whimn spune ca matasea nu iti va crea riduri de somn pe fata si ca este cu mult mai sanatoasa pentru piele.

2. Evitati multitasking

Nu este sanatos sa faci mai multe lucruri deodata! Incearca sa nu iti incarci programul astfel incat sa nu fii sa faci mai multe lucruri deodata. Oamenii care isi aglomereaza programul tind sa fie mult mai stresati, iar stresul duce la o imbatranire prematura.

3. Nu-ti da centrala termica la maximum

Utilizarea excesiva a acestor sisteme poate, din pacate, sa usuce pielea oamenilor, ceea ce poate face ca liniile fine si ridurile sa devina mai vizibile. Pielea uscata poate duce, de asemenea, la inflamatie. Pe masura ce oamenii imbatranesc, isi pierd colagenul si elastina in piele si inflamatia accelereaza, din pacate, acest proces. Daca oamenii considera ca trebuie sa-si foloseasca aparatul de aer conditionat sau sistemul de incalzire, este mai bine sa-si pregateasca pielea cu o crema de noapte hidratanta.

4. Nu taiati grasimile din dieta dumneavoastra

Desi oamenii ar trebui sa limiteze la o singura punga chipsuri, nu este nevoie sa eviti grasimile mononesaturate si polinesaturate, care sunt "sanatoase". "Grasimile au fost demonizate, dar de fapt avem nevoie de ele - sunt blocuri pentru hormoni si sunt responsabile pentru integritatea membranei celulare si obtinerea de grasimi bune poate duce la o piele sanatoasa, stralucitoare", a declarat Deepa Verma, medic dermatolog, pentru Whimn. Oamenii trebuie sa se asigure ca dieta lor este bogata in alimente precum avocado, deoarece nivelurile ridicate ale vitaminei E asigura o piele cu o elasticitate crescuta a colagenului. Semintele de floarea-soarelui sunt o alta hrana excelenta de consumat, deoarece sunt o sursa bogata de seleniu si cupru, care ajuta la mentinerea pielii radiante. 

5. Evita paiele din plastic

Desi paietele pot ajuta la evitarea petelor pe dinti si la minimizarea depunerilor, ele pot forma riduri in jurul gurii.
Acest lucru se datoreaza miscarii buzelor, care poate fi facuta si de la o sticla ingusta Pentru a evita acest lucru, oamenii ar trebui sa incerce sa bea dintr-un pahar.

6. Nu te da cu parfum direct pe gat

Cand vine vorba de aplicarea parfumului cu totii stim ca se aplic pe gat, la incheieturi si in zona decolteului. Din pacate, pielea din zona gatului este foarte sensibila si delicata, iar pulverizarea directa a parfumului o poate afecta.

Sursa: DailyMail.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare