Frumusete & Ingrijire

#imbatranire prematura #sanatate #frumusete #ingrijire # stil de viata sanatos

8 secrete surprinzatoare pentru a trai mai mult

Vrei sa arati mai tanar cu 10 ani? Vrei sa ai un ten si un corp de invidiat, sa te simti bine in pielea ta si sa ai un tonus bun? Este de ajuns un singur lucru: imbunatateste sanatatea creierului tau.

Cele mai scumpe produse cosmetice sau operatii estetice nu iti pot reda frumusetea la fel de mult precum un stil de viata sanatos. Iata ce poti face pentru a pune in aplicare puterile antiimbatranire ale creierului:

1. Esti ceea ce mananci

Sanatatea pielii tale este reflectia sanatatii creierului tau. Alimentatia corecta si sanatoasa iti imbunatateste atat calitatea vietii, cat si sanatatea creierului si a pielii. Pentru a te bucura de aceste beneficii incearca sa bei multa apa si sa limitezi consumul de cafea si ceai negru.

Schimba stilul de alimentatie, renunta la grasimi, saruri si zaharuri. Asigura organismului doza de vitamina D. Stai la soare, insa ai grija sa nu exagerezi.

Consuma cat mai multe legume si fructe colorate. Aceste alimente contin vitamine, minerale si antioxidanti puternici.

2. Da jos kilogramele inteligent

Daca vrei sa slabesti, chiar si 5 kilograme in minus vor avea un impact major asupra sanatatii tale. Daca alegi o alimentatie echilibrata, compusa din fructe, legume, cereale integrale, carne slaba si lactate degresate, vei avea rezultatea uimitoare. Nu numai ca vei slabi, insa vei avea si o piele mai frumoasa si stralucitoare.

Dietele foarte restrictive te vor ajuta sa dai jos kilogramele in plus, insa doar pe termen scurt. In plus vei fi tot timpul infometat, obosit si lipsit de energie.

3. Fa miscare

Miscarea regulata stimuleaza circulatia sangelui, elibereaza toxinele, tonifica musculatura, ofera pielii o culoare sanatoasa, reduce ridurile si stresul. De asemenea, miscarea stimuleaza productia de endorfine, astfel ca te vei simti mai bine, in doar cateva minute.

4. Odihneste-te corespunzator

Este adevarat: ai nevoie de 7 - 8 ore de somn pe noapte. In timpul somnului, creierul si intreg organismul tau trec printr-un proces de regenerare. Astfel, cu cat somnul este mai profund si mai odihnitor, cu atat te vei simti si vei arata mai bine.

5. Elimina toxinele

Fumatul, zaharul, alcoolul sau cofeina sunt factori majori de risc pentru imbatranirea prematura. Daca vrei sa iti imbunatatesti calitatea vietii, incearca sa limitezi consumul acestor produse. Elimina sursele de toxine si substante nocive din viata ta si te vei bucura de mai multa sanatate.

6. Foloseste produse de ingrijire de calitate

Spala, exfoliaza, tonifiaza si hraneste piele cu produse de calitate, care nu contin cantitati mari de toxine si chimicale. Foloseste ingrediente care sunt benefice si pentru creier, precum rodie sau ceai alb.

7. Fa mai mult sex

O viata sexuala activa are un impact major asupra sanatatii tale si a modului in care arati. Sexul are efecte benefice, insa numai atunci cand este facut in cadrul unei relatii de iubire. In caz contrar poate avea efectele adverse.

Persoanele care fac sex au o alimentatie mai sanatoasa si fac mai multa miscare. Sexul stimuleaza productia anumitor hormoni, care imbunatatesc calitatea pielii.

8. Zambeste

Este foarte simplu sa fii tanar toata viata: invata sa iubesti si sa fii fericit pentru lucrurile din viata ta. Astfel, daca esti multumit de ceea ce ai, vei zambi mai des si vei fi mai frumos atat interior, cat si exterior.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare