Frumusete & Ingrijire

#somn #energie #mic dejun #apa #hidratare #efort fizic

7 metode pentru a fi plin de energie la prima ora a diminetii

Dimineata esti lipsit de energie si motivatie pentru o noua zi? Iti este greu sa te trezesti atunci cand suna alarma ceasului desteptator? In drum spre baie iti doresti sa ajungi din nou in pat si sa mai dormi cateva ore? Nu esti singurul. Foarte multe persoane se confrunta cu stari asemanatoare in fiecare dimineata. Din fericire, exista metode naturale pentru a mari energia matinala.

Iata ce poti face:

1. Respira profund. Primul lucru pe care trebuie sa il faci de dimineata este sa faci cateva exercitii de respiratie si sa te concentrezi pe momentul trezirii. Imagineaza-ti ca respiri intr-o lumina alba stralucitoare, care te face sa iti simti corpul usor si plin de energie.

2. Fa un dus rece. Dimineata, atunci cand te trezesti obosit, este foarte tentant sa faci un dus fierbinte, care sa iti dea energie si pofta de viata pentru intreaga zi. Vei obtine insa contrariul, deoarece apa fierbinte agraveaza inflamatiile si accentueaza cearcanele, creand disconfort.

Pentru a obtine efectul scontat, sunt recomandate dusurile calde spre reci. De asemenea, poti aplica si comprese reci in zona ochilor, intrucat apa rece ajuta la reducerea inflamatiilor si a venelor din jurul ochilor. In plus, temperatura scazuta a apei te va ajuta sa te trezesti mai repede. De asemenea, poti folosi si geluri de dus cu aroma de citrice sau iasomie, arome care te invioreaza.

3. Bea un pahar cu apa rece. Un pahar cu apa rece, baut pe stomacul gol, are o serie de beneficii pentru organismul uman si te ajuta sa te trezesti mai repede. Apa rece stimuleaza metabolismul, iar tu te vei simti plin de energie.

4. Fa miscare. Pentru a oferi pielii tale mai multa stralucire si pentru a-ti pune adrenalina in miscare, fa cateva exercitii de aerobic sau de yoga la prima ora a diminetii. In plus, miscarea stimuleaza circulatia sangelui, calmeaza creierul si reduce stresul.

5. Miroase o portocala. Anumite arome stimuleaza creierul si ofera energie. Astfel, dis-de-dimineata, inconjoara-te de parfumuri care sa-ti stimuleze intreg organismul. Poti incepe cu iasomia, care mareste cantitatea de unde beta (asociate cu starea de vigilenta), apoi poti continua cu aromele citrice si mentolate, care stimuleaza nervii trigemeni, responsabili de activarea intregului organism.

Astfel, la micul dejun, decojeste si mananca o portocala, in timp ce ii inhalezi profund parfumul si savureaza un ceai de menta.

6. Ia micul dejun. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece iti ofera energie pentru o mare parte din zi. Nu pleca de acasa fara un mic dejun copios, bogat in proteine, care confera satietate si energie. In plus, pentru mai multa energie la prima ora a diminetii, indulceste ceaiul sau cafeaua cu o lingurita de miere. Cofeina, combinata cu zaharul natural din miere, reprezinta cocktailul ideal pentru o zi in forta.

7. Cumpara flori proaspete. In fiecare seara, asaza pe o noptiera sau comoda din dormitor un vas cu flori proaspete, frumos mirositoare, care sa fie primul lucru pe care il vezi dimineata, la trezire. Florile proaspete te vor face sa te simti mult mai energic si entuziast si te vor ajuta sa iti incepi ziua cu dreptul.

Sursa foto: dailyglow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare