Frumusete & Ingrijire

# ten riduri # remedii riduri #secrete frumusete #frumusete

5 obiceiuri care te imbatranesc inainte de vreme

Frumusetea ta este un bun pretios, de care trebuie sa ai grija. Anumite obiceiuri, aparent banale si fara semnificatie, pot afecta insa aspectul general al tenului tau si pot adauga ani buni pe chip. Iata de ce trebuie sa te feresti sau sa corectezi:

1. Esti mereu la dieta

In ciuda faptului ca silueta ta va arata impecabil, o dieta saraca in grasimi va adauga ani buni pe tenul tau care isi va pierde elasticitatea si fermitatea. Acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru sanatatea tenului, dar si pentru silueta. Ii gasesti in peste, nuci, avocado. 

2. Nu dormi suficient 

Odihna este importanta atat pentru psihic, cat si pentru fizic. Nu uita ca in timpul noptii pielea se reface, se relaxeaza, isi recapata elasticitatea. Dormi cat este nevoie, minimum 7 ore pe noapte, evita utilizarea gadgeturilor inainte de culcare pentru a te odihni bine, si pastreaza o temperatura de 20 de grade in dormitor. 

3. Dormi pe o parte 

Specialistii in frumusete si sanatate au descoperit ca dormitul pe o parte afecteaza fermitatea tenului si contribuie la aparitia ridurilor. Potrivit expertilor, cel mai bine este sa dormi pe spate. 

4. Protectie solara doar in concediu 

Daca iti cumperi creme de protectie solara doar vara, iar este o greseala pe care trebuie sa o eviti pe viitor. Foloseste produse cu factor de protectie (crema hidratanta, fond de ten), iar pielea ta iti va multumi. Razele soarelui actioneaza indiferent de anotimp, iar o piele neprotejata este o piele supusa unei agresiuni si predispusa la deshidratare. 

5. Ai un stil de viata sedentar 

Daca petreci prea mult timp pe scaun, acest lucru afecteaza osatura, articulatiile, pozitia. Vei ajunge sa resimti dureri inainte de vreme. Tot ce trebuie sa faci este sa te ridici o data pe ora si sa faci miscare 5-10 minute. Vei simti diferenta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare