Frumusete & Ingrijire

# sanatate sani #marime sani #intrebari sani #sani

5 intrebari pe care orice femeie si le pune despre sani

Femeile isi pun, cel putin o data in viata, intrebari referitoare la sani. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari si raspunsurile la ele

1. Am un san mai mare si unul mai mic. Este normal?

Asimetria sanilor e un lucru normal, intalnit la multe femei. Diferentele dintre sani sunt de obicei minore, la unele persoane diferenta este una vizibila. De multe ori aceasta diferenta devine evidenta la femeile care au alaptat.

2. De ce ma dor sanii?

Sanii pot sa doara din diverse motive, de cele mai multe ori insa durerile sunt cauzate de schimbarile hormonale care apar inainte de ciclul menstrual, in perioada sarcinii, dar si la menopauza. Chisturile sunt de asemenea un posibil factor. "Daca nu te afli la menstruatie si nu esti insarcinata si ti-a aparut o durere intr-o anumita parte a sanului, mergi cat de curand posibil la medic", spune MJ Decoteau, director al Centrul de cancer de san Rethink din Canada, citat de huffingtonpost.com.

3. De ce mi se lasa sanii?

Unul dintre factorii principali care contribuie la lasarea sanilor este varsta. Pe masura ce inainteaza in varsta, cantitatea de colagen si elastina din piele scade, astfel incat sanii incep sa isi piarda din fermitate si sa se lase. Cu aceasta problema se pot confrunta si femeile care obisnuiesc sa faca topples, deoarece razele ultraviolete afecteaza productia de colagen.

4. Care sunt factorii care duc la aparitia cancerului de san?

Femeile obeze au un risc cu 34% mai crescut de a dezvolta cancer mamar, mai ales inainte de menopauza, sustine un studiu al cercetatorilor britanici, efectuat anul trecut. Un risc crescut il au si femeile care au trecut de 55 de ani, cat si cele care au avut o bunica, o mama sau o sora diagnosticate cu aceasta maladie.

5. Ce alimente ar trebui sa consum ca sa imi mentin sanii sanatosi?

Suzanne Dixon, medic dietetician american, a explicat, pentru foxnews.com, ca o femeie care vrea sa aiba sani sanatosi, trebuie sa consume frecvent legume precum varza, conopida si ciupercile, dar si fructe oleaginoase. "Nucile sunt bogate in fitosferoli, ce previn aparitia tumorilor canceroase, iar alunele contin acizi grasi care ajuta la scaderea intensitatii durerilor pe care unele femei le simt la nivelul sanilor inainte de menstruatie", declara Suzanne Dixon.

Sursa foto: growbreastsnaturally.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare